Nemzetközi foci

Reus mellett a BL legjobb védője is utolsó meccsére készül a Dortmunddal

Sebastian El-Saqqa / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Sebastian El-Saqqa / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

Marco Reus mellett Mats Hummels is utolsó mérkőzésére készül a Dortmund színeiben. A világbajnok védő nagyon sokat tett azért, hogy a Dortmund bejusson a Bajnokok Ligája döntőjébe, az elődöntő párizsi visszavágóján például ő fejelte azt a gólt, amivel a német csapat idegenben is legyőzte a PSG-t.

A gólja mellett a védőfeladatát is kiválóan látta el Hummels,

aki a BL idei kiírásában a posztján a legjobbnak számít, a szerelések, a megnyert párharcok és a labdaszerzések tekintetében nincs nála jobb, és ő mutatta be a második legtöbb tisztázást.

A 35 éves hátvéd szerződése június 30-án lejár, és az olasz, valamint a német média szerint az AC Milan szívesen látná a soraiban. A Milannál az utolsó bajnokin köszöntek el a 35 éves belső védőtől, Simon Kjaertől, és bár az új edzőt hivatalosan még nem jelentették be (nagyon meglepődnénk, ha nem Paulo Fonseca lenne a befutó), úgy tűnik, továbbra is szeretne a vezetőség a keretben tudni egy rutinos belső védőt .

A Milan egy csoportban szerepelt a Dortmunddal (a németországi meccs 0-0 lett, majd a San Siróban 3-1-re nyert a Borussia), úgyhogy az olasz csapat játékosai és vezetői közelről győzödhettek meg arról, hogy Hummels 35 évesen is kiemelkedő teljesítményre képes.

A 78-szoros német válogatott védőnek – akit Julian Nagelsmann nem szavazott be az Eb-keretbe – akkor is jó esélye van Olaszországba költözni, ha végül nem a Milant választja, ugyanis a Juventus kívánságlistáján is ott szerepel a neve.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik