Nemzetközi foci bajnokok ligája

Van ennél feljebb? Marco Reus búcsúmeccse a BL-döntő

Sebastian El-Saqqa / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Sebastian El-Saqqa / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

Tizenkét szezon, több mint négyszáz mérkőzés, százhetven gól, százharmincegy gólpassz, és öt megnyert trófea. Számokban így lehetne leírni a dortmundi pályafutását Marco Reusnak, aki pont az utolsó meccsén dobhatja a legnagyobbat a csapattal, szombaton ugyanis a BVB lesz a Real Madrid ellenfele a Bajnokok Ligája döntőjében.

A BL-ben járt már ilyen magasságban Reus és a Dortmund – a mostani keretből pedig még Mats Hummels játszott azon a meccsen –, de 2013-ban a Bayern München győzött végül. Ironikus módon azt a döntőt is a Wembley-ben rendezték, mint az ideit.

A Dortmund számomra a minden. Egy klubnál eltölteni 12 évet, az már jelent valamit. Csak a névért, vagy a pénzért nem csinálná az ember. Kell, hogy jól érezd magad, megfelelő legyen a környezet és nagyszerű csapattársak vegyenek körbe.

Természetesen a szurkolók is nagy szerepet játszottak a maradásomban. Ha tudod, hogy máshol nem vár ilyen fogadtatás, akkor kétszer, háromszor is meggondolod a döntéseidet. Úgyhogy a szurkolók is sokat számítottak, na meg az, hogy éreztem, kellek – ez fontos szempont volt” – mondta az UEFA hivatalos oldalának Reus az utolsó, Dortmunddal megvívott meccse előtt.

Marco Reus búcsúja a dortmundi közönségtől:

A legemlékezetesebb BL-pillanatnak a mostani sorozatból választott, méghozzá a PSG elődöntő párizsi visszavágóját. Mint mondta, azzal, hogy döntőbe jutottak, óriási nyomás került le róluk, és egy BL-döntő azért mégiscsak az európai klubfutball csúcsa.

Hogy ismét a Wembley-ben játszik, azt nem érzi egy bosszúpillanatnak, azt mondta, eltelt tizenegy év és az ellenfél is más. A Real Madridról azt mondta, kisebb a riválison a nyomás, amely rendkívül erős, főleg az ilyen mérkőzéseken, de szerencsével legyőzhető. Hinniük kell a sikerben, és akkor összejöhet, mondta.

Csodálatos, azt hiszem, nincs annál jobb, mint hogy egy Bajnokok Ligája-döntő az utolsó mérkőzésed, és esetleg megnyered. 2013-ben egy BL-döntővel kezdtem itt, 2024-ben egy BL-döntővel búcsúzom. Van rosszabb módja is egy dortmundi karrier lezárásának

– jegyezte meg viccesen a dortmundi születésű Reus.

Kapcsolódó
Sokan sajnálják, pedig csak tisztelni lehet a legpechesebb német focistát
Marco Reus adottságai és tehetsége révén a jelenkor egyik legsikeresebb labdarúgója lehetne, ám sérülései és klubhűsége miatt két Német Kupa-győzelem a legtöbb, amit eddig elért. Esetében is joggal merülhet fel a kérdés: meg lehet-e ítélni egy karriert pusztán az elnyert címek alapján?
Olvasói sztorik