Élő Nemzetközi foci

A Real Madrid tizenegyesekkel verte a BL-címvédőt

Darren Staples / AFP
Darren Staples / AFP

A Bayern München Joshua Kimmich góljával, a Real Madrid tizenegyesekkel jutott be szerda este a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

A Real Madrid számára ideálisan alakult a manchesteri mérkőzés, ugyanis a 12. percben Jude Bellingham egyéni villanása után Vinícius Junior kamatoztatta sebességét, a középre tett labdáját pedig Rodrygo először Édersonba rúgta, a kipattanót viszont már bepofozta a hálóba.

Innentől aztán fokozatosan növelte a nyomást a Manchester City, Andrij Lunyin több nagy védést is bemutatott és a szerencse sem pártolt el a spanyol csapattól. A csereként beálló Jeremy Doku azonban meghozta az áttörést, egy ritmusváltás után az ő középre lőtt labdája pattant Kevin De Bruynéhez, aki közelről nem hibázott.

Tovább szorongatott a City, de képtelen volt feltörni a vendégek védelmét, még a hosszabbításban sem, ezért aztán tizenegyesekkel kellett eldönteni a továbbjutást. Ebben Luka Modric hibájára Bernardo Silva is bakizott, sőt Mateo Kovacic tizenegyesét is megfogta Andrij Lunyin, ez pedig elég volt az elődöntőhöz. Még úgy is, hogy Éderson is elvállalt egy lövést, hátha megzavarja az ellenfelet vele.

Az Arsenal müncheni vendégjátékán meglehetősen eseménytelenül telt az első félidő, de térfélcsere után felpörögtek a csapatok. Martin Ödegaard kapu fölé lőtt, a túloldalon pedig Leon Goretzka a lécre fejelt egy labdát, majd David Raya a kapufára rúgta Raphael Guerreiro lövését. A mindent eldöntő gól a 63. percben jött, amikor egy beadást oldalra ütött Raya, Guerreiro azonban begyűjtötte és a beívelésére berobbanó Kimmich továbbfejelte a Bayern Münchent.

A két szerdai továbbjutó a folytatásban egymással mérkőzik majd meg, hogy bejusson a londoni döntőbe.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó

Bayern München (német) – Arsenal (angol) 1-0 (0-0)
Gólszerző: Kimmich (63.)
Az első mérkőzés eredménye: 2-2.

Továbbjutott: a Bayern München 3-2-es összesítéssel.

Manchester City (angol)-Real Madrid (spanyol) 1-1 (0-1, 1-1, 1-1) – tizenegyesekkel: 3-4
Gólszerző: De Bruyne (75.) ill. Rodrygo (12.)
Az első mérkőzés eredménye: 3-3.

Továbbjutott: a Real Madrid 4-4-es összesítés után tizenegyesekkel.

Tizenegyesekkel ejtette ki a Bajnokok Ligája címvédőjét a Real Madrid

Rodrygo korai gólja után végig az eredményt védte a Real Madrid a Manchester City otthonában. Térfélcsere után az angol csapat próbálta fokozni a tempót, de nem törte meg ellenfelét még akkor sem, amikor a csereként beálló Jeremy Doku centerezése után Kevin De Bruyne egyenlített. Újabb gól azonban nem esett még a hosszabbításban sem, így aztán a tizenegyesek döntötték el a továbbjutást. Modric ebben azonnal hibázott, de ezt követően Bernardo Silva és Mateo Kovacic is kihagyta a saját tizenegyesét, ez pedig elég volt a spanyol csapat továbbjutásához.

Tizenegyespárbaj: 3-3

Őrület, Éderson állt oda negyediknek! Kötélből vannak a brazil idegei, de magabiztosan bombázott a jobb alsóba. Lunyin megint eltalálta az oldalt, de túl jó lövés volt ahhoz, hogy védeni tudjon.

Tizenegyespárbaj: 2-3

Nacho sem hibázott, ő a kapu bal oldalát választotta, Éderson a másik irányba repült.

Tizenegyespárbaj: 2-2

Foden nem vacakolt, pár lépésről bombázott a hálóba. Lunyin elvetődött messzire.

Tizenegyespárbaj: 1-2

Vázquez többször is totyogni kezdett, de végül magabiztosan lőtte ki a jobb alsót, Éderson megint nem találta el az irányt.

Tizenegyespárbaj: 1-1

Kovacic is hibázott! Nagyot fújtatott a horvát, majd a kapus jobb oldalát vette célba félmagasan. Lunyin jó irányba ment és hárított.

Tizenegyespárbaj: 1-1

Bellingham nagy nyugalommal lőtt a hálóba, miután elküldte Édersont a rossz irányba.

Tizenegyespárbaj: 1-0

Némi keresgélés után meglett a labda és a közjáték megzavarhatta Bernardo Silvát, mert Lunyin kezébe lőtte a labdát. Az ukrán kapus nem ugrott el, így nem volt nehéz dolga. Hatalmas hiba!

Tizenegyespárbaj: 1-0

Modric hibázott! Rögtön az első körben bakizott a Real Madrid, a rutinos középpályás a kapus szemszögéből nézve a jobb alsót vette célba, de Éderson épp arra vetődött és védeni tudott.

Tizenegyespárbaj: 1-0

A City kezdte a párbajt, Julián Álvarez jobbra lőtt, Lunyin a másik irányba vetődött.

Bellingham megpróbálta, de nem jött be

Egy veszélyesnek tűnő kontrát megakasztott Kovacic, de megállítani nem sikerült teljesen. Bellingham elérhetetlennek tűnő labdáért is ment, ütközött Édersonnal, de sima kirúgást ítélt Daniele Orsato. Nem is reklamált Bellingham, de csalódottan terült el a földön, félig Éderson ölében. Tudja ő is, hogy ez lehetett volna a győztes gól akár.

Mintha jobban igyekezne a Manchester City a győztes gólért

A Real Madrid nem is igazán erőlteti a támadásokat, de ha úgy alakul, azért nem fordulnak vissza a vendégek. Guardiola is érezheti a vérszagot, mert friss embereket is pályára küldött, Kovacic és Stones posztra érkezett, De Bruyne és Akanji helyére. Be is szorult a Real Madrid a hajrára.

Nem elírás, Rüdiger előnybe hozhatta volna a Real Madridot!

A szögletből nem lett semmi, de türelmesen adogatott a Real Madrid, majd Mendy védők mögő küldött labdája épphogy eljutott a fentmaradó Rüdigerhez, ő viszont kapu fölé bombázott. Jöhet egy perc szünet, aztán folytatódik a hosszabbítás.

Azért alakul a hosszabbítás is

Először Foden rúgott egy irgalmatlan nagy luftot, pedig a tizenhatos szívében lőhetett volna kapásból. Nem sokkal később egy előre ívelt labdával Vinícius Junior ugorhatott volna ki, de Kyle Walker tanári helyezkedéssel oldozta meg a semlegesítését. Ráadásul megsérült a brazil támadó, Lucas Vázquez állt be a helyére.

Nem változott a meccs képe

A Manchester City nyom, a Real madrid fogcsikorgatva védekezik. Nem túl látványos, de érthető mindkét fél óvatossága.

Manchesterben jön a hosszabbítás!

Két rázós szituációt is megúszott a Real Madrid, négy perc ráadást követően is 1-1 állt az eredményjelzőn, így aztán kétszer 15 perc dönti el a párharcot. Ha eldönti.

A Bayern Münchennek egy gól is elég volt otthon a BL-elődöntőhöz

A Bayern München 1-0-ra legyőzte az Arsenal Joshua Kimmich góljával, így bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

A meglehetősen eseménytelen első félidőt követően térfélcsere után felpörögtek a csapatok, de Ödegaard kapu fölé lőtt, Goretzka a lécre fejelt egy labdát, majd Raya a kapufára rúgta Raphael Guerreiro lövését. A mindent eldöntő gól a 63. percben jött, amikor egy beadást oldalra ütött Raya, Guerreiro azonban begyűjtötte és a beívelésére berobbanó Kimmich továbbfejelte a Bayern Münchent.

Már a hosszabbítás perceiben járunk

Az Arsenalnak igazán helyzetbe sem sikerült kerülnie, hogy hosszabbításra mentse a találkozót, míg a Manchester City helyenként ígéretes akciókkal nem jut sokra. Angliában hosszabbításra áll a párharc, de Münchenben hamarosan véget érhet a negyeddöntő.

Azért minden De Bruynének se jön be

Doku jó ütemben tette a labdát Akanji elé, aki egy átvétel után középre lőtte vissza a labdát. Pont megtalálta a lendületből érkező De Bruynét, aki 11 méterről, kapuval szemben bombázott a léc fölé. Óriási helyzet maradt ki!

De Bruyne egyenlít, ki más?!

Már nagyon érett, hogy valami borítsa az eddigi forgatókönyvet, mert szorongatott a City nagyon. Nehezen találta a fogást a hazai együttes, végül Rodri kiemelte bal szélre Dokuhoz a labdát, a belga pedig egy ritmusváltás után erőből lőtt középre. A kipattanó labda pont jól jött Kevin De Bruynéhez, aki a léc alá lőtt. 1-1, jöhet egy őrületes hajrá!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik