Élő Nemzetközi foci

A Real Madrid tizenegyesekkel verte a BL-címvédőt

Darren Staples / AFP
Darren Staples / AFP

A Bayern München Joshua Kimmich góljával, a Real Madrid tizenegyesekkel jutott be szerda este a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

A Real Madrid számára ideálisan alakult a manchesteri mérkőzés, ugyanis a 12. percben Jude Bellingham egyéni villanása után Vinícius Junior kamatoztatta sebességét, a középre tett labdáját pedig Rodrygo először Édersonba rúgta, a kipattanót viszont már bepofozta a hálóba.

Innentől aztán fokozatosan növelte a nyomást a Manchester City, Andrij Lunyin több nagy védést is bemutatott és a szerencse sem pártolt el a spanyol csapattól. A csereként beálló Jeremy Doku azonban meghozta az áttörést, egy ritmusváltás után az ő középre lőtt labdája pattant Kevin De Bruynéhez, aki közelről nem hibázott.

Tovább szorongatott a City, de képtelen volt feltörni a vendégek védelmét, még a hosszabbításban sem, ezért aztán tizenegyesekkel kellett eldönteni a továbbjutást. Ebben Luka Modric hibájára Bernardo Silva is bakizott, sőt Mateo Kovacic tizenegyesét is megfogta Andrij Lunyin, ez pedig elég volt az elődöntőhöz. Még úgy is, hogy Éderson is elvállalt egy lövést, hátha megzavarja az ellenfelet vele.

Az Arsenal müncheni vendégjátékán meglehetősen eseménytelenül telt az első félidő, de térfélcsere után felpörögtek a csapatok. Martin Ödegaard kapu fölé lőtt, a túloldalon pedig Leon Goretzka a lécre fejelt egy labdát, majd David Raya a kapufára rúgta Raphael Guerreiro lövését. A mindent eldöntő gól a 63. percben jött, amikor egy beadást oldalra ütött Raya, Guerreiro azonban begyűjtötte és a beívelésére berobbanó Kimmich továbbfejelte a Bayern Münchent.

A két szerdai továbbjutó a folytatásban egymással mérkőzik majd meg, hogy bejusson a londoni döntőbe.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó

Bayern München (német) – Arsenal (angol) 1-0 (0-0)
Gólszerző: Kimmich (63.)
Az első mérkőzés eredménye: 2-2.

Továbbjutott: a Bayern München 3-2-es összesítéssel.

Manchester City (angol)-Real Madrid (spanyol) 1-1 (0-1, 1-1, 1-1) – tizenegyesekkel: 3-4
Gólszerző: De Bruyne (75.) ill. Rodrygo (12.)
Az első mérkőzés eredménye: 3-3.

Továbbjutott: a Real Madrid 4-4-es összesítés után tizenegyesekkel.

Gnabry ma nem jut szóhoz

Az első mérkőzésen remeklő Serge Gnabry megsérült, így rá nem számíthat Thomas Tuchel. A német válogatott helyett Raphael Guerreiro kap lehetőséget. Ezen kívül Alphonso Davies is kikerült az első meccsehez képest a csapatból é Mazraoui kezd a helyén.

Olvasói sztorik