Nemzetközi foci

Csökkentették a török csapat a büntetését, amelynek szurkolói a Fenerbahce játékosaival verekedtek

Hasan Tascan/Anadolu via Getty Images
Hasan Tascan/Anadolu via Getty Images

Újabb fordulat állt be a török futballban, miután a Török Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága újra ülésezett.

A sorozatos szurkolói balhékat követően egyre több csapat türelme fogyott el és többen fellebeztek is korábbi ítéletek ellen, többek között a Trabzonspor is. Az együttesnek még márciusban volt egy Fenerbahce elleni találkozója amely után szurkolóik pályára rohantak és órisári tömegverekedés alakult ki a focistákkal.

A Fener vezetősége ezután jelezte, hogy tűrhetetlen állapotok uralkodnak, sőt a Süper Ligtől is fontolgatja a visszalépést. Ezzel szemben a Trabzonspor úgy vélte, túl szigorú büntetést kapott, ezért arra kérte a fegyelmi bizottságot, hogy vizsgálja felül a döntését, valamint a szövetség elnökét, hogy mondjon le a posztjáról.

Ezek után közölte a szövetség szombaton, hogy a felvételeket megvizsgálta és hat zárt kapuk mögött rendezett bajnoki helyett csak négyszer nem lehetnek ott a Trabzonspor szurkolói a lelátón. Ezen felül hárommillió török líra helyett 448 ezret kell csak bírságként fizetnie.

Kapcsolódó
„Klubunk nem szeretne ennek a gyáva és elfogult rendszernek a része lenni” – új harc indul a török szövetség és a klubok között
A Trabzonspor-Fenerbahce bajnokin történtek után mindkét csapat válaszlépésre szánta el magát.
Olvasói sztorik