Nemzetközi foci

„Klubunk nem szeretne ennek a gyáva és elfogult rendszernek a része lenni” – új harc indul a török szövetség és a klubok között

Hasan Tascan / ANADOLU / Anadolu via AFP
A Trabzonspor-Fenerbahce mérkőzés verekedéssel zárult.
Hasan Tascan / ANADOLU / Anadolu via AFP
A Trabzonspor-Fenerbahce mérkőzés verekedéssel zárult.

Alaposan felbolydult az élet a török labdarúgás világában, miután a sorozatos szurkolói balhékat követően egyre több csapat türelme fogyott el.

A legutóbbi botrány bizonyult az utolsó cseppnek a pohárban, amikor a Trabzonspor-Fenerbahce találkozót követően a hazai szurkolók pályára rohantak és órisári tömegverekedés alakult ki a focistákkal. A Fener vezetősége ezután jelezte, hogy tűrhetetlen állapotok uralkodnak, sőt

a klubtagok kedden rendkívüli közgyűlésen döntenek arról, hogy az egyesület szakítson-e a török élvonalbeli bajnoksággal, a Süper Liggel. Amennyiben így dönt a 28-szoros bajnok klub, akkor inkább egy alacsonyabb ligában indul a jövőben. Mindezt úgy, hogy a mostani szezonban két pontra van csupán az éllovas Galatasaray mögött.

Nem ölbe tett kézzel várakozik a többi csapat sem, éppen a Trabzonspor adott ki hivatalos közleményt, amelyben a Török Labdarúgó Szövetség elnökét szólították fel, hogy mondjon le a pozíciójáról.

A török labdarúgásnak vissza kell térnie a megérdemelt helyére, a tisztességes és becsületes versenyhez. Vissza kell szereznie elvesztett hírnevét a világban. Klubunk nem szeretne ennek a gyáva és elfogult rendszernek a része lenni. Követeljük ennek a rosszul működő szervezetnek a vezetőit, hogy mihamarabb távozzanak

– írta az egyesület.

A Trabzonspor többek között azt nehezményezte, hogy a szurkolókat verő Osayi Samuel és Jayden Oosterwolde nem kapott megfelelő mértékű büntetést. A földön fekvő szurkolókat rugdosó játékosokat a mérkőzés után hősként ünnepelték a klub közleménye szerint.

A két klubon kívül is számtalan sértett vezető és futballista állhat még elő különböző követelésekkel, úgyhogy heves viták várhatók Törökországban.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik