Nemzetközi foci

„Mélyen sértve érezzük magunkat a miniszter kijelentései miatt” – kiakadtak a Fener vezetői

Handout / DHA (Demiroren News Agency) / AFP
Handout / DHA (Demiroren News Agency) / AFP

Tömegverekedésbe torkollott a török labdarúgó-bajnokság 30. fordulójának vasárnapi rangadója, a Trabzonspor-Fenerbahce mérkőzés.

Miután a vendégek játékosai a 3-2-es győzelmet ünnepelték a kezdőkörben, ezt pedig a hazai szurkolók nem tudták elviselni. A felbőszült hazai drukkerek berontottak a pályára és megtámadták a játékosokat, amiből sokkoló tömegverekedés lett.

A török igazságügyi miniszter azt mondta a történtekről, hogy a stadion felvételeinek kivizsgálása után állapítják meg, mindkét fél részéről történt-e bűncselekmény, legyen az szurkoló, vagy futballista. Ez pedig alaposan kiakasztotta a Fenerbahce vezetőségét.

„A mérkőzés első másodpercétől fogva vizespalackokat, éles tárgyakat, öngyújtókat és érméket hajigáltak a pályára. Igazságtalanságnak tartjuk, hogy ez a provokáció és nyomásgyakorlás, amely a labdarúgóinkra, stágtagjainkra nehezedett, még a legcsekélyebb reakciót sem mutatták.

Mélyen sértve érezzük magunkat a miniszter kijelentései miatt, mert lehetővé teszik, hogy a Fenerbahcét – az áldozatot, az összes incidens elszenvedőjét – célba vegyék azok, akik a történtek elferdítését akarják elérni

– írta közleményében a klub.

A Trabzonspor elleni találkozót követően egyébként azt is felvetette az isztambuli klub, hogy adott esetben inkább visszalép a bajnokságtól.

Kapcsolódó
Győztes meccs után bunyóban is jeleskedniük kellett a Fener játékosainak
Elképesztő jelenetek Trabzonban, ahol a szurkolók próbáltak revánsot venni a vereségért.
Olvasói sztorik