Nemzetközi foci

Felfüggesztettek egy focistát a válogatottból, az apja kommentben védte meg

Sebastian Frej/MB Media/Getty Images
Sebastian Frej/MB Media/Getty Images

Teljes káosz uralkodik a Bosnyák Labdarúgó Szövetségnél (NFSBiH).

Meho Kodro szövetségi kapitány – a fehérvári Kenan Kodro édesapja – kihirdette az Európa-bajnoki selejtezőkre tervezett keretét, amelybe bekerült Anel Ahmedhodzic is. A Sheffield United 24 éves védője azonban nem érkezett meg a válogatott összetartására, ezért a szövetség közölte, hogy felfüggeszti a játékost és fegyelmi eljárást indít ellene. Az NFSBiH arra hivatkozik, hogy a játékos sérülése nem olyan súlyos, mint ahogyan állítja, ezért a válogatott orvosi stábjával is szerették volna megvizsgálni. Váratlanul a labdarúgó édesapja írt egy kommentet a bejelentés alatt, amely szerint a fia sérülése valójában nem is kicsi, ráadásul értesítették minden lépésről a szövetséget.

Anel sérült, mindenkivel közölte a szövetségben a minap, hogy Londonba utazik. Tegnap már ott volt, a sérüléséről készítettek felvételeket

– írta Mirsad Ahmedhodzic.

Nem először kerül nyílvánosan ellentétbe a szövetség, 2021-ben Asmir Begovic közölte, hogy bűnözők irányítják az egész szervezetet, Kodro edzőt pedig a közvélemény vádolta, hogy megkülönböztetett bánásmódot biztosít a fiának. Az új vezetőedző kinevezésével így aztán nem csoda, hogy nem oldódtak meg a problémák a bosnyákoknál, de a jelek szerint inkább továbbiakat is gyűjtenek maguknak, mintsem javítanának a helyzeten. Magyar szempontból érdekesség, hogy a Premier League-ben szereplő futballista helyett a Ferencváros játékosát, Eldar Civicet hívta be Kodro.

A bosnyákok pénteken Liechtensteint fogadják, majd három nappal később már Izlandon vendégeskednek az Eb-selejtezőkben. Az eddigi mérkőzéseiken csak 3 pontot szereztek a J csoportban, ha ki akarnak jutni a jüvő nyári tornára, ezeket a mérkőzéseket mindenképpen hozniuk kellene.

Kapcsolódó
„Csak azért nem kellett volna őt behívnom, mert a fiam?" – kiakadt a szövetségi kapitány
Kenan Kodro behívását kérdőjelezték meg a bosnyák újságírók.
Olvasói sztorik