Nemzetközi foci

„Csak azért nem kellett volna őt behívnom, mert a fiam?” – kiakadt a szövetségi kapitány

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

Kiakadt a bosnyák válogatott szövetségi kapitánya, Mehmed Kodro.

A szakember beválogatta a Fehérvár FC-ben szereplő fiát, Kenan Kodrót, amire a kerethirdetést követő sajtótájékoztatón rá is kérdeztek az újságírók, ahogy a Csakfoci kiszúrta. A szövetségi kapitány meglehetősen hevesen védte a döntését.

Nem tudom, mit mondjak. Kenan a fiam, őt szeretem a legjobban a világon, ez nem is kérdés. Annyit játszik majd, amennyit megérdemel, ha nem érdemli meg, akkor nem fog játszani. Korábban is kapott már behívót más kapitányoktól, jól teljesít, gólokat lő, a csapatkapitányi karszalagot is megkapta. Csak azért nem kellett volna őt behívnom, mert a fiam? Mondj egy okot, hogy miért ne hívjam be

– idézi a zurnal24.si Meho Kodrót.

Kenan Kodro egyébként tényleg viselte a karszalagot, mivel Fiola Attila sérülése okán helyettesként megörökölte ezt a kiváltságot. Arra is kitért, hogy nem először járt már így.

„Ugyanezek a kérdések merültek fel, amikor a Real Sociedad edzője voltam. Azt gondolom, hogy túl sokáig élt az árnyékomban, a nevem többet ártott neki, mint használt volna, de ezzel együtt kell élnünk. Értem persze, hogy miért tetted fel ezt a kérdést, de tisztában vagyok a felelősségemmel. Arról álmodom, hogy Kenan beáll, és győztes gólt lő, amivel mindannyiunknak örömet okoz.”

Kodro egyébként tényleg nem kezdett rosszul a Vidiben, négy meccsen három gólja van, 2023 tavaszán is hatot lőtt, így nem ördögtől való a behívása még akkor sem, ha a fehérváriak négy bajnokiból hármat elveszítettek.

Kapcsolódó
A Vidi csatárának apja lett hazája szövetségi kapitánya
sok munkára lesz szüksége, hogy az Európa-bajnokságig jusson a csapata. Márpedig ez a célja.
Olvasói sztorik