Nemzetközi foci

A Vidi csatárának apja lett hazája szövetségi kapitánya

RvS.Media/Robert Hradil/Getty Images
RvS.Media/Robert Hradil/Getty Images

A Fehérvár FC-t erősítő Kenan Kodro apját, Mehmed Kodrót nevezték ki a bosnyák válogatott szövetségi kapitányának.

Faruk Hadzibegicről már korábban is lehetett tudni, hogy a távozás szélén áll a posztról, végül júniusban hivatalossá is vált, hogy nem ő irányítja a jövőben Bosznia-Hercegovina válogatottját. Azóta kereste a megfelelő megoldást a sportági szövetség, végül csütörtökön nevezték ki Kodrót.

Kétségtelenül megvan bennünk minden, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra, csak vissza kell térnie a játékosok önbizalmának. A másik célom, hogy visszanyerjük a szurkolók támogatását

– közölte az új szövetségi kapitány.

Mehmed Kodro a nyolcvanas években kezdte aktív pályafutását a Velez Mostarban, később a Real Sociedad, a Barcelona, a Tenerife és a Deportivo Alaves játékosa is volt, mielőtt az izraeli Maccabi Tel Avivhoz szerződött. Innen vonult vissza 2002-ben, azóta különböző edzői munkákat vállalt el. Érdekesség, hogy 2008-ban már volt egyszer a válogatott kapitánya, akkor azonban öt hónap után megköszönték a munkáját, mert nem akart Iránnal edzőmeccset játszani.

Bosznia-Hercegovina három pontot gyűjtött csak a selejtezők J csoportjában, a legutóbbi három meccsén kikapott sorrendben Szlovákia, Portugália és Luxemburg ellen. A továbbjutást érő helyektől kinevezeésekor hét pont választja el Kodro csapatát.

Olvasói sztorik