Nemzetközi foci

„Bosznia-Hercegovina labdarúgását bűnözők irányítják”

MI News / NurPhoto via AFP
MI News / NurPhoto via AFP

Futballbotrány körvonalazódik Bosznia-Hercegovinában, a helyi N1 televízió birtokába került egy levelezés, amelyben egy ismert futballmenedzser azzal dicsekedett, sikerült elintéznie, hogy egyik ügyfele pénzért helyet kapjon a március 27-i, Costa Rica elleni felkészülési mérkőzésen.

A portál szerint, amit a menedzser írt, végül valóra vált, védence valóban pályára lépett, azaz szilárd bizonyíték van arra, hogy a válogatottban legalább egy játékos megvásárolta a helyét.

A csapat a következő felállásban szerepelt: Vasilj (Piric, 58.) – Cipetic, Mihojevic (Hadzikadunic, 76.), Ahmedhodzic, Kolasinac (Pidro, 80.), Hadziahmetovic, Loncar, Duljevic (Gojak, 58.), Rahmanovic (Prevljak, 46.), Menalo (Cvijanovic, 80.), Demirovic.

Az N1 szerint állítólag nem ez volt az első hasonló eset a nemzeti csapatnál.

Az Everton 63-szoros bosnyák válogatott kapusa, Asmir Begovic keményen odaszúrt a közösségi oldalán.

„Bosznia-Hercegovina labdarúgását bűnözők irányítják, a Vico, Miske, Petev menedzserekből álló banda. Ahelyett, hogy az országot egyesítő csapat lennénk, egy bűnözők zsebeit megtömő eBay-oldallá váltunk” – írta csalódottan.

A válogatott kedden Kazahsztánnal vív vb-selejtezőt, a hétfői sajtótájékoztatón megkérdezték Ivajlo Petev szövetségi kapitányt, hogyan kommentálná Begovic vádjait, mire az a válasz érkezett: „Sehogy!”

Olvasói sztorik