Adrián Zoltán / 24.hu
Nemzetközi foci

„Kupával vagy holtan, és mi holtan távozunk” – a kiadósat bírózó Mourinho egy szurkolónak adta az ezüstérmét

José Mourinho, az AS Roma labdarúgócsapatának vezetőedzője élesen kritizálta a játékvezető teljesítményét az Európa Liga Puskás Arénában rendezett szerdai döntője után, melyet csapata 1-1-es döntetlen után 11-esekkel vesztett el a Sevillával szemben.

Azt már megszoktuk, hogy hatalmas a játékvezetők befolyása a meccseinken, de egy európai kupadöntőben erre nem számítottam

– fogalmazott igencsak kritikusan a portugál tréner a mérkőzést követő sajtótájékoztatón többek között arra utalva, hogy egy kezezésnél nem ítélt 11-est a rómaiak javára az angol Anthony Taylor, de aztán további eseteket is említett. „Elég Ibanez szájára nézni, és mindent érteni. Az őt lekönyöklő Lamela tizenegyest rúghatott, pedig ki kellett volna állítani. Amikor Pellegrini elesett, sárga lapot kapott, amikor Ocampos szimulált, nem kapott sárga lapot”.

Adrián Zoltán / 24.hu

A pályafutása hatodik európai kupadöntőjén először veszítő edző elárulta, hogy a meccs után azt mondta játékosainak, ezúttal sem megy haza kevésbé büszkén, mint az előző öt megnyert fináléja után, mert a játékosai mindent megtettek.

Ahogy korábban is mondtam, vagy a kupával távozunk innen vagy holtan. És holtan távozunk. A játékosok hullafáradtak, és én is. Nagyon kemény döntő volt, amelyen szerintem 150 percet játszottunk, intenzív volt a játék, a játékvezető pedig úgy tűnt, mintha spanyol lenne

– mondta megtörten Mourinho, aki korábban a Portóval nyert az UEFA Kupában és a Bajnokok Ligájában, majd az Internazionaléval újra a BL-ben, aztán a Manchester Uniteddel az Európa Ligában, tavaly pedig a Romával a Konferencia Ligában, a hatodik diadalával pedig megelőzhette volna Giovanni Trapattonit.

Adrián Zoltán / 24.hu

Mourinho a jövőjével kapcsolatban nem árult el semmit. Mint mondta, hétfőig lesz Rómában, mert vasárnap még játszaniuk kell a Speziával, de nem ülhet majd le a kispadra, utána viszont pihenésre van szüksége, mert fizikálisan és pszichésen is nagyon kimerült.

A hatvanéves vezetőedző a mindent eldöntő tizenegyes újrarúgatását egy sokat mondó vigyorral vette tudomásul, majd még a megismétlést megelőzően odament az ellenfél kispadjához és gratulált José Luis Mendilibarnak, se Sevilla vezetőedzőjének. Ezután az öltözőbe viharzott, majd még a ceremónia előtt átvette az ezüstérmét odaajándékozta egy szurkolónak, mondván nem gyűjti az ezüstöket.

@btsport Jose Mourinho doesn’t do silver medals 🥈😒 #UELFinal #UEL #europaleague #josemourinho #asroma #roma ♬ To build a home – 𝙇𝙭𝙪𝙞𝙨𝙨𝙤𝙪𝙣𝙙𝙯 🫶

Az AS Roma az 1961-es Vásárvárosok Kupájában aratott diadala után 61 évet várt az újabb európai sikerre, amikor tavaly a debütáló Konferencia-ligában ért a csúcsra, a kettő között elvesztette az 1983-as BEK-döntőt és az 1991-es UEFA Kupa-finálét, illetve ezúttal az Európa Ligában maradt alul drámai körülmények között.

Olvasói sztorik