Nemzetközi foci

Fellógatott Vinícius-bábu miatt tartóztattak le négy embert

Jose Hernandez/Anadolu Agency via Getty Images
Jose Hernandez/Anadolu Agency via Getty Images

Négy személyt őrizetbe vettek a Real Madrid labdarúgóját, Vinícius Júniort ábrázoló bábu fellógatása kapcsán – jelentette be kedden a spanyol rendőrség az MTI cikke szerint.

Januárban a Király Kupában a későbbi győztes Real Madrid és az Atlético Madrid negyeddöntője előtt a spanyol fővárosban a brazil támadó 20-as mezébe öltöztetett próbababát lógattak le a nyakára kötött kötéllel, fölé pedig egy piros molinót akasztottak, amelyen fehér betűkkel a „Madrid gyűlöli a Realt” felirat állt. A molinón szereplő gyűlöletkeltő üzenetet sűrűn alkalmazzák az Atlético egyik ultracsoportjának transzparensein.

A négy őrizetbe vett férfi 19 és 24 év közötti, közülük hárman az Atlético egyik szélsőséges szurkolói csoportjához tartoznak, a negyedik személy pedig a csoport követője, és négyük között vannak büntetett előéletűek. Beazonosításukra biztonsági kamerák felvételei alapján került sor.

Viníciust újabb rasszista támadás érte vasárnap. A brazil válogatott támadót az ellenfél Valencia szurkolói a bajnoki találkozó során szinte végig becsmérelték, a 70. percben szólt először a játékvezetőnek – ezután percekig állt a játék –, majd azt mondta, hogy ennek hatására különbözött össze az egyik valenciai játékossal, amiért aztán kiállították.

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője a mérkőzés után arról beszélt, hogy a bírónak félbe kellett volna szakítania a játékot, Vinícius pedig a La Ligát és Spanyolországot is rasszistának nevezte az eset után. A La Liga eljárást indított az ügyben és jelezte, megvizsgálja a meccsről készült felvételeket, hogy pontosan mi történt a stadionban. Ugyanakkor a bajnokság igazgatója arra hívta fel a brazil csatár figyelmét, ne engedje provokálni magát, és egyben közölte, Vinicius nem jelent meg azon a két találkozón, amelyet a korábbi, általa rasszistának nevezett esetek miatt kérvényezett, ezért feleslegesen kritizálja a vezetőséget.

Kapcsolódó
„Ez nem foci, hanem embertelenség” – videón mutatta meg a Real támadója, hogyan gyalázták egész szezonban
Vinícius Jr. szerint a nyilatkozatok már nem segítenek, a probléma sokkal súlyosabb annál.
Olvasói sztorik