Nemzetközi foci

A Real Madrid támadóját úgy gyalázták, hogy elsírta magát a bajnokin

Aitor Alcalde/Getty Images
Aitor Alcalde/Getty Images

A kiesés elől menekülő Valencia vasárnap este 1-0-ra legyőzte a Real Madridot a La Liga 35. fordulójában.

A mérkőzés hajrában mégsem az eredmény került központba, hanem Vinicius Junior, aki Hugo Duróval akaszkodott össze. Miután visszanézték videón az esetet, a játékvezető kiállította a brazil játékost ütés miatt, de lefújást követően is mindenki erről beszélt. Több képen és videón látszik ugyanis, hogy Vinicius Jr. elsírta magát, mivel a beszámolók szerint folyamatosan rasszista beszólások célpontja volt a mérkőzésen.

Vannak dolgok, amelyeknek soha nem szabadna megtörténnie a stadionon belül vagy kívül. NEM a rasszizmusra vagy az intoleranciára

– írta a Real Madrid kapusa, Thibaut Courtois a Twitter-oldalán.

A csapat vezetőedzője, Carlo Ancelottinak is elege lett abból, hogy játékosa sokadjára került ilyen helyzetbe az idényben, így aztán a mérkőzést követő sajtótájékoztatón komoly kritikát fogalmazott meg a bajnoksággal kapcsolatban.

„Nagyon kellemetlen atmoszféra volt az egész mérkőzésen, a tény, hogy úgy érezte, le kéne inkább cserélni, sokat mondó. Sokszor történt már olyan, mint ma, ez elfogadhatatlan. A La Ligának komoly problémája van. Nem Vinicius a probléma, ő az áldozat. A piros lapja után az egész stadion azt kiabálta, hogy ő egy majom. Ennél többet nem kell mondanom. Nagyon szomorú vagyok, ilyen még nem fordult elő velem.”

A Real Madrid a héten kiesett a Bajnokok Ligájából, a bajnokságot már megnyerte a Barcelona, a csapat így a Király Kupa megnyerésével vigasztalódhat. Jelenleg a harmadik helyen áll a Real, megelőzte a fordulóban győztes Atlético Madrid.

Olvasói sztorik