Nemzetközi foci

„Ez nem foci, hanem embertelenség” – videón mutatta meg a Real támadója, hogyan gyalázták egész szezonban

Jose Breton / Pics Action / NurPhoto via Getty Images
Jose Breton / Pics Action / NurPhoto via Getty Images

Vasárnap a Real Madrid kikapott a Valenciától, a meccs végén pedig kiállították Vinícius Jr.-t, a játékvezető úgy ítélte meg ugyanis, hogy megütötte az ellenfelét. A brazil támadó végig inzultusnak volt kitéve a Mestallában, volt, mikor megállt a játék, ő pedig mutatta a játékvezetőnek, kik azok a drukkerek, akik folyamatosan rasszista beszólásokkal hergelik.

A mérkőzés óta téma a nemzetközi sportsajtóban a spanyol bajnokikon tapasztalható rasszizmus, miközben a liga elnöke, Javier Tebas azzal érvelt, hogy szerinte Vinícius Jr. hagyja magát provokálni – ezzel pedig sikerült magára haragítania a Realt, a Barcelonát és egész Brazíliát. A játékos maga egy videót osztott meg aztán a Twitter-oldalán, amin a szezon során, az idegenbeli meccseken történt incidenseket szedte össze, a rasszista bekiabálások mellett pedig volt olyan eset is, amikor egy őt ábrázoló bábut lógattak fel.

„Minden idegenbeli mérkőzés egy kellemetlen meglepetés, és rengeteg ilyen volt a szezonban. Halálos fenyegetések, felakasztott bábu, sértő bekiabálások. Mind rögzítve vannak. A nyilatkozatokban aztán mindig egyedi esetekről és egy-egy nézőről megy a beszéd.

De ezek nem egyediek, hanem folyamatos események szerte Spanyolországban. (…) a probléma nagyon súlyos, a nyilatkozatok már nem segítenek. Ne engem hibáztassanak, hogy bemutatom a bűncselekményt. Ez már nem foci, hanem embertelenség

– írta a Twitteren a játékos, aki szerint a liga nem tesz meg mindent, hogy az egyéneket és a klubokat megbüntesse, és a szponzorok sem fordítanak hátat a bajnokságnak, ahol ilyen rasszista támadások történnek.

Olvasói sztorik