Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images
Nemzetközi foci sport

Minden vádat ejtettek Neymarral szemben

A spanyol ügyészség ejtette a csalás és korrupció vádját Neymarral szemben, írta pénteken a BBC.

Brazília jelenlegi legnagyobb sztárját azzal vádolták, hogy amikor 2013-ban eligazolt a Santosból, nem kapott elegendő részesedést a futballista játékjogának 40 százalékát birtokló DIS befektetői csoport. Az FC Barcelona 57 millió eurót fizetett a Santosnak, de később kiderült, hogy magasabb összegről van szó, ezért perelt a DIS. Neymar mellett Josep Maria Bartomeu és Sandro Rosell is bíróság elé állt októberben.

Baker McKenzie, a Neymar családot képviselő ügyvéd azonban azt állította, hogy a spanyol bíróságok nem rendelkeznek joghatósággal a Neymar család és cégük, az N&N vádemelésére, mivel a cselekményeket brazil állampolgárok követték el spanyol területen kívül. Mi több, a vádak Brazíliában nem is számítanak bűncselekménynek.
A BBC beszámolója szerint az eredeti két évre szóló börtönbüntetést és a tízmillió eurós pénzbírságot törölte a spanyol bíróság.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!