Nemzetközi foci

Beelőzték Messit és Ronaldót: Mbappé a legjobban fizetett focista

Franck Fife / AFP
Franck Fife / AFP

Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain világbajnok csatára a legjobban fizetett futballista a Forbes magazin legfrissebb összeállítása szerint.

A 23 éves francia támadójátékos a becslések szerint 128 millió dollárt keres a 2022/23-as szezonban az ügynöki díjak levonása előtt (110 milliót tesz ki a fizetése és az aláírási bónusza, további 18 millió szponzori bevételekből jön össze), ami rekordot jelent a Forbes éves ranglistáján.

Párizsi csapattársa, az argentin Lionel Messi 120 millió dollárral a második, a Manchester Unitedben szereplő portugál Cristiano Ronaldo pedig 100 millióval a harmadik helyet foglalja el, vagyis nyolc év után fordul elő ismét, hogy nem Messi vagy Ronaldo áll a lista élén.

Kapcsolódó
Bognár György csak mosolyogni tud az Eriksen-eset utáni balhén
Igaz, hogy viselkedésével kiverte a biztosítékot, de most is úgy érzi, tökéletesen igaza volt.

A PSG csatártriójának harmadik tagja, a brazil Neymar 87 millióval a negyedik, a Liverpool támadója, az egyiptomi Mohamed Szalah 53 millióval az ötödik. A Manchester City színeiben hétről hétre parádézó norvég Erling Haaland 39 millió dolláros bevétellel debütált a legjobb tíz között.

A tíz legjobban fizetett futballista összesítve várhatóan rekordot jelentő 652 millió dollárt keres majd ebben a szezonban, ami 11 százalékos növekedés a tavalyi 585 millióhoz képest, írja az MTI.

Olvasói sztorik