JAN WOITAS / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP
Nemzetközi foci sport

Annyira tárgyalt a Chelsea-vel, hogy végül kirúgta az RB Leipzig

Azonnali hatállyal menesztette az RB Leipzig labdarúgócsapata Christopher Vivell technikai igazgatót. A klub egy rövid közleményében a nézetkülönbséget említette okként, de minden bizonnyal az állhat a háttérben, hogy a szakember tárgyalt a Chelsea-vel.

Kapcsolódó
Ausztriában műtik meg Gulácsi Pétert
A magyar válogatott kapus egy BL-meccsen szenvedett keresztszalag-szakadást.

A 35 éves Vivell 2020 óta felelt a lipcsei átigazolási politikáért, előtte a Red Bull Salzburgnál dolgozott, ahol Christoph Freund sportigazgatóval együtt többek között felfedezte Erling Haalandot is. A feladatait egyelőre az igazgatóság többi tagja veszi át, utódja december 15-től Max Eberl lesz.

Vivell elbocsátásának időpontja azért feltűnő, mert a szakemberrel kapcsolatban egy hete Angliában felmerült, hogy a Chelsea hasonló pozícióba szerződtetné.

Júniusban Petr Cech távozott a posztról, a klub pedig a múlt héten már beszélt Vivell-lel, illetve Tim Steidtennel, a Bayer Leverkusen sportigazgatójával is.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!