Franklin Jacome/by Agencia Press South/Getty Images
Nemzetközi foci sport

Olyan gólt lőtt Argentínának egy 15 éves középpályás, hogy a fél világ felírta magának a nevét

Dél-Amerikában sorra tűnnek föl a tehetséges futballisták, így aztán a játékosmegfigyelők árgus szemekkel követik a térség eseményeit. Ecuadorban már akkor bekerült a megfelelő noteszekbe Kendry Páez neve, amikor 15 éves kora ellenére az U18-as válogatottban jutott szóhoz.

Csütörtökön az U17-es együttesben lépett pályára és már a harmadik percben letette a névjegyét Argentína ellen: egy borzasztó passz lefülelése után rosszul vette át a labdát, de előbb három ellenfél gyűrűjéből is kicselezte magát, majd egy védőn is túljutva kiszorított szögből talált a kapuba.

A látványos találat bejárta a dél-amerikai sajtót, sokan Messihez, vagy Maradonához hasonlították a Páez szólóját. Ecuador végül 3-1-re nyerte a mérkőzést, de az Independiente del Valle támadó középpályása biztosan szerzett magának pár rajongót.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!