Gabriel Machado / AGIF / AGIF via AFP
Nemzetközi foci sport

106 éves rekordot döntött meg az európai klubok által ostromolt brazil tinisztár

Írtunk már korábban Endrickről, a brazil futball ifjú csillagáról, aki 15 évesen a Palmeiras U20-as csapatában játszott, és hatalmas szerepe volt abban, hogy klubja megnyerte a Sao Paulo állam juniorcsapatai számára kiírt kupát.

Kapcsolódó

Az immár 16 éves csatárt európai topklubok figyelik, és bizonyosan feljebb srófolta az árát azzal, hogy megszerezte első gólját a Palmeiras felnőttcsapatában.

Az Athletico Paranaense elleni bajnokin az első félidő után még hátrányban volt a Palmeiras, de a második félidőben a vendégek háromszor is betaláltak. A szünetben becserélt Endrick már az első gólnál is ott volt a tűzközelben, de ezt végül a labdával egy tizedmásodperccel korábban érő Gustavo Scarpának adták.

A második, és mint később kiderült, győztes gólt viszont nem lehetett elvenni a tinitől, Rony beadására két védő között érkezett, és a bal sarokba fejelt.

1:33-nál látható a fejesgól:

Az 1914-ben alapított Palmeirasnak eddig Heitor volt a legfiatalabb gólszerzője, aki 1916-ban 16 évesen, 11 hónaposan és 14 naposan volt eredményes az Associacao Atlética das Palmeiras ellen. Az ő 106 éves rekordját javította most meg Endrick, aki 16 évesen és 96 naposan fejelt az Athletico Paranaense hálójába.

Az átigazolási ügyekben többnyire jól értesültnek számító Fabrizio Romano azt írja, a Palmeiras 60 millió eurós kivásárlási árat szabott meg Endrick esetében, de a játékos 18. születésnapja, vagyis 2024 júliusa előtt nem írhat alá európai klubhoz.

A spanyol Marca szerint a Real Madrid lehet a befutó a játékost megkörnyékező klubok közül, ami nem lenne túlságosan meglepő, hiszen a brazil vonal Rodrygo és Vinícius Junior esetében is bevált a Realnál.

Haalandot idéző gólörömmel ünnepelt:

A Palmeiras a mostani győzelemmel gyakorlatilag bajnoknak tekinthető, mivel a hátralévő négy fordulóban elég három pontot szereznie, hogy bebiztosítsa az első helyét.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!