Nemzetközi foci

106 éves rekordot döntött meg az európai klubok által ostromolt brazil tinisztár

Gabriel Machado / AGIF / AGIF via AFP
Gabriel Machado / AGIF / AGIF via AFP

Írtunk már korábban Endrickről, a brazil futball ifjú csillagáról, aki 15 évesen a Palmeiras U20-as csapatában játszott, és hatalmas szerepe volt abban, hogy klubja megnyerte a Sao Paulo állam juniorcsapatai számára kiírt kupát.

Kapcsolódó

Az immár 16 éves csatárt európai topklubok figyelik, és bizonyosan feljebb srófolta az árát azzal, hogy megszerezte első gólját a Palmeiras felnőttcsapatában.

Az Athletico Paranaense elleni bajnokin az első félidő után még hátrányban volt a Palmeiras, de a második félidőben a vendégek háromszor is betaláltak. A szünetben becserélt Endrick már az első gólnál is ott volt a tűzközelben, de ezt végül a labdával egy tizedmásodperccel korábban érő Gustavo Scarpának adták.

A második, és mint később kiderült, győztes gólt viszont nem lehetett elvenni a tinitől, Rony beadására két védő között érkezett, és a bal sarokba fejelt.

1:33-nál látható a fejesgól:

Az 1914-ben alapított Palmeirasnak eddig Heitor volt a legfiatalabb gólszerzője, aki 1916-ban 16 évesen, 11 hónaposan és 14 naposan volt eredményes az Associacao Atlética das Palmeiras ellen. Az ő 106 éves rekordját javította most meg Endrick, aki 16 évesen és 96 naposan fejelt az Athletico Paranaense hálójába.

Az átigazolási ügyekben többnyire jól értesültnek számító Fabrizio Romano azt írja, a Palmeiras 60 millió eurós kivásárlási árat szabott meg Endrick esetében, de a játékos 18. születésnapja, vagyis 2024 júliusa előtt nem írhat alá európai klubhoz.

A spanyol Marca szerint a Real Madrid lehet a befutó a játékost megkörnyékező klubok közül, ami nem lenne túlságosan meglepő, hiszen a brazil vonal Rodrygo és Vinícius Junior esetében is bevált a Realnál.

Haalandot idéző gólörömmel ünnepelt:

A Palmeiras a mostani győzelemmel gyakorlatilag bajnoknak tekinthető, mivel a hátralévő négy fordulóban elég három pontot szereznie, hogy bebiztosítsa az első helyét.

Olvasói sztorik