Nemzetközi foci

Kilenc emberrel egyenlítettek a 120. percben, mégis kiestek

YouTube
YouTube

Elképesztő izgalmakat hozott a Lengyel Kupa 3. fordulójában a Wisla Kraków-Puszcza összecsapás szerda este.

Kapcsolódó

Az első félidei gólváltást követőn nem született döntés, így aztán hosszabbításra került sor. Ebben viszonylag hamar eldőlni látszott a találkozó, mert előbb Angel Rodado fejelt gólt a hazaiaktól, majd a csapatkapitányt, Jakub Serafint is kiállította a játékvezető egy ütés miatt begyűjtött második sárgával.

A hosszabbítás második félidejében a VAR segítségével Tomasz Wojcinowicz már azonnal piros lapot kapott a 119. percben a vendégektől, vagyis a Puszcza kilenc emberrel küzdött tovább az egyenlítésért. Adam Kramarz átlövéséből ez össze is jött, így aztán a tizenegyesekkel kellett továbbjutnia a párharc győztesének. Ez hét pár után a Wisla lett, miután Dominik Frelek lövését védte a kapus.

A hősies egyenlítés után ezért aztán kiesett a másodosztályú Puszcza a kupából. A teljes mérkőzés itt megtekinthető:

A többi pályán sem unatkoztak a nézők, a harmadosztályú Motor Lublin például úgy ejtette ki hazai pályán 1-0-val az élvonalbeli Zaglebie Lubint, hogy a kétszer 15 perces hosszabbításban két vendégjátékost is kiállítottak. A Slask Wroclaw 3-1-re győzni tudott a Lech Poznan vendégeként, míg a másodosztályú Resovia Rzeszów rendkívül fordulatos meccsen ütötte ki az Ekstraklasában szereplő Cracoviát 4-3-ra.

Olvasói sztorik