„Valóra vált álom” – boszorkányság is kellett a BL-csodához

A Madridban parádézó Simon Mignolet ígéri, nem végeztek azzal, hogy ott vannak az egyenes kieséses szakaszban.
Kapcsolódó cikkek

Megvan a Bajnokok Ligája egyik szenzációja, ugyanis a Club Brugge 0-0-s döntetlent játszott az Atlético Madrid vendégeként, így biztosította helyét a sorozat egyenes kieséses szakaszában.

Ez először sikerült a klub történetében és korábban csak egy belga csapat jutott el a legjobb tizenhat közé, a KAA Gent a 2015-16-os szezonban.

Kapcsolódó
A hibátlan Napoli továbbjutott a BL-ben, a Brugge négy meccs alatt gólt sem kapott
A belga együttes tíz emberrel fejezte be a csoportmeccset, de így is karnyújtásnyira a továbbjutástól.

A Brugge tette mindezt úgy, hogy eddig még egyetlen gólt sem kapott a sorozatban. Simon Mignolet az egyedüli kapus a mezőnyben, aki négyszer is lehúzta a rolót, ehhez szerdán elég sokat kellett dolgoznia: összesen kilenc védéssel zárt Madridban és úgy hozta le kapott gól nélkül a mérkőzést, hogy az Atlético kaput eltaláló lövéseinek minősége 2,7 xGOT volt, azaz közel három gólnyi helyzetet dolgoztak ki a hazaiak.

Mignolet megbabonázta a csoportkörben az Atletit, a két csoportmeccsen ugyanis összesen 14-szer védett. Jan Oblak ezzel szemben két védéssel és két kapott góllal zárta a párharcot.

A 34 éves, 35-szörös belga válogatott kapust a spanyol sajtó is az egekig magasztalta. Olyanokat írtak róla, hogy

Ez egy valóra vált álom, a legvégéig küzdöttünk, és végre megcsináltuk! Az elmúlt években valamiért nem jött össze a továbbjutás, de a mostani szezonban éreztük, hogy valami megváltozott, és tényleg továbbmentünk. De itt még nem ért véget a mi történetünk.

Örülök, hogy ekkora szerepet tudtam vállalni a csapatom sikeréből. Az csak egy plusz, hogy nem kaptam gólt. Morata lövésénél… próbáltam minél nagyobb részt kitakarni a kapuból, szerencsére fejjel tudtam hárítani” – mondta a meccs emberének is megválasztott Mignolet, aki 2019-ben igazolt a Brugge-höz, miután kilenc évet Angliában töltött, előbb a Sunderland, majd a Liverpool kapusa volt, utóbbival Bajnokok Ligáját is nyert.

Kapcsolódó
Xavi: A Bajnokok Ligája kegyetlen volt hozzánk
A Barca vezetése a negyeddöntőbe várta a csapatot az idény előtt, de úgy néz ki, már a csoportkörben véget ér az idei kaland.

A Club Brugge menetelésében az az egyik legérdekesebb, hogy Carl Hoefkensnek a mostani az első vezetőedzői munkája, a klub szakmai stábjából lépett elő. A bajnokságban már nem annyira idilli a helyzet, mint a BL-ben, tizenegy forduló után az éllovas Antwerp mögött nyolc pont a csapat hátránya.