Nemzetközi foci bajnokok ligája

58 éve nem volt ilyen lyukas a BL-csapat védelme

Antonio Balasco / Controluce via AFP
Antonio Balasco / Controluce via AFP

Az Ajaxnál megemlegetik a Napoli elleni BL-meccseket, a bajnokságban is szárnyaló olasz csapat ugyanis a két találkozón tíz gólt szerzett az amszterdamiak ellen. A két csapat csoportkörön belüli párharca egy hollandiai 1-6-tal indult, majd a Nápoly otthon sem fukarkodott a gólokkal, és 4-2-es sikerével be is biztosította a továbbjutását.

Kapcsolódó
A hibátlan Napoli továbbjutott a BL-ben, a Brugge négy meccs alatt gólt sem kapott
A belga együttes tíz emberrel fejezte be a csoportmeccset, de így is karnyújtásnyira a továbbjutástól.

Az Ajaxnak a nyolcaddöntő elérésére már elég kevés az esélye, előbb le kellene győznie a Liverpoolt, majd idegenben elkapni a Rangerst, és abban bízni, hogy a már továbbjutott Napoli az Anfielden is kellőképpen odateszi magát.

Akárhogy is lesz, az Ajaxnak rendbe kell tennie a védelmét, mivel az elmúlt három tétmeccsén 12 gólt kapott, mivel a Napoli elleni tízes mellett két gombócot benyelt a Volendam elleni bajnokin – igaz, azt 4-2-re így is megnyerte.

Az Opta szerint 1964 novemberében, vagyis idestova 58 éve fordult elő olyan utoljára, hogy az Ajax egymást követő három tétmeccsen összesen tizenkétszer vonuljon középkezdéshez az ellenfelek miatt.

A csapatra a Liverpool elleni, nagyon fontos BL-meccs előtt két bajnoki vár (hétvégén az Excelsior, október 22-én a Waalwijk ellen), ezeken kellene rendeznie a sorokat Alfred Schreuder edzőnek.

Olvasói sztorik