Nemzetközi foci bajnokok ligája

A hibátlan Napoli továbbjutott a BL-ben, a Brugge négy meccs alatt gólt sem kapott

Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images
Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images

A Napoli labdarúgócsapata 4-2-re legyőzte az Ajax Amszterdam együttesét a Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában.

Kapcsolódó
Húsz öltéssel kellett összevarrni a Real hősének fejsérülését
Antonio Rüdiger szó szerint a vérét adta a Real Madrid pontszerzéséért. Továbbjutáshoz segítette ezzel csapatát.

Nagyon gyorsan előnybe kerültek az olaszok, Hirving Lozano fejesével a 4. percben már vezettek, majd Giacomo Raspadori látványos találatával már 2-0 volt az állás.

Térfélcsere után belehúztak a vendégek, ezúttal ők szereztek a félidő negyedik percében fejesből gólt Davy Klaassennek hála, de Kvicsa Kvaracselia büntetőjével ismét kettőre nőtt a különbség. Csakhogy a 83. percben Steven Bergwijn is eredményes volt tizenegyesből, így aztán a hajrára nyílt maradt minden. Az utolsó szó azonban Victor Osimhené volt, aki elcsent egy labdát és lezárta a meccset.

Győzelmével a Napoli megnyerte mind a négy csoportmeccsét, vagyis biztosan továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba, ráadásul mindezt 17 rúgott góllal tette meg. A találkozóval egyidőben az Atlético Madrid gól nélküli döntetlent játszott a Club Brugge ellen, így még mindig nem kapott gólt a csoportkörben a belga együttes. A vendégeknek már 10 pontjuk van, így elsőként jutottak tovább a csoportból.

Eredmények – Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló

A csoport:
SSC Napoli (olasz)-Ajax Amsterdam (holland) 4-2 (2-0)
gól: Lozano (4.), Raspadori (16.), Kvarachelia (62. – 11-esből), Osimhen (90.), illetve Klaassen (49.), Bergwijn (83. – 11-esből)

B csoport:
Atlético Madrid (spanyol)-Club Brugge (belga) 0-0
piros lap: Sowah (82. – Club Brugge)

Olvasói sztorik