Nemzetközi foci bajnokok ligája

Xavi: A Bajnokok Ligája kegyetlen volt hozzánk

Pau BARRENA / AFP
Pau BARRENA / AFP

Bár a Barcelona Robert Lewandowski hosszabbításban esett fejesével 3-3-as döntetlenre mentette az Internazionale elleni BL-rangadót, Xavi csapata távol került a továbbjutástól. Hiába nyerné meg ugyanis hátralévő két meccsét a katalán klub, ha az Inter legalább három pontot szerez, akkor a Barca már nem juthat tovább, mivel az egymás elleni eredmények az olaszoknak kedveznek.

Márpedig ez anyagilag komoly veszteséget jelentene a klubnak, amely eddig nagyjából 20 millió eurót keresett idén a BL-ben, de a vezetés a negyeddöntőbe jutást célozta meg, amely tovább 20 milliót jelentene, erre azonban jelen állás szerint igencsak csekély az esély.

„A Bajnokok Ligája kegyetlen volt hozzánk. Először Münchenben, aztán Milánóban és most is. A második félidőben kapott három gól nagyon sok, pedig az első félidőben nagyszerűen játszottunk, ott kellett volna folytatnunk a másodikban is. Az első Inter-gól előtt a védelem olyan helyzetben követett el hibát, amiről sokat beszéltünk a meccs előtt.

De ilyen a Bajnokok Ligája. Mennünk kell tovább, és átállítani az agyunkat, mert hétvégén már jön a Real Madrid elleni rangadó

– nyilatkozta Xavi, a Barca edzője a meccs után.

A vasárnapi, madridi Clásicót mindkét csapat 22-22 ponttal várja, a Barca csak jobb gólkülönbségének köszönhetően áll előrébb a tabellán riválisánál.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik