Nemzetközi foci

A Juventus legyőzésével tapad az élmezőnyhöz az AC Milan

Giuseppe Bellini/Getty Images
Giuseppe Bellini/Getty Images

A címvédő AC Milan hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Juventus együttesét szombaton, a Serie A kilencedik fordulójában.

Kapcsolódó
Először a kihagyott helyzetei jutnak eszünkbe Argentína egyik legjobb góllövőjéről
Higuaín bejelentette, hogy év végén befejezi profi labdarúgói pályafutását. Az argentin futballistának szinte minden csapatában meg kellett küzdenie a helyéért, soha nem adta fel, de a legfontosabb pillanatokban mindig megremegett a lába.

Aktívabban kezdte a rangadót a torinói csapat, több lövéssel is próbálkozott, de igazi veszélyt Rafael Leao jelentett, miután egy szögletet követően Pierre Kalulu csúsztatását továbbította kapufára. A 34. percben Leao távoli lövése újra a kapufán csattant, végül mégis előnnyel mehettek szünetre a hazaiak, mert egy szöglet után Olivier Giroud blokkolt lövését Fikayo Tomori lőtte a kapuba.

A második félidőből csak nyolc perc telt el, amikor megduplázta előnyét a Milan. Egy borzalmas passzra csapott le Brahim Díaz, két Juve-játékos sem tudta szabálytalanul megállítani, majd olyan erővel tüzelt a kapuba, hogy Wojciech Szczęsny csak beleérni tudott.

Ezután próbálkozott a Juventus, de egy gyengécske Milik-fejesnél többre nem futotta az erejéből. Sikerével beérte az éllovas Atalanta, Napoli kettőst az AC Milan, de egy meccsel többet játszott az említett duónál.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik