Oli Scarff / AFP
Nemzetközi foci sport

Keményen megbüntették szurkolói miatt a Manchester Cityt

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) 260 ezer fontra (126 millió forint) megbüntette a Manchester Cityt, mert szurkolói berohantak a pályára május 22-én, amikor kedvenc csapatuk az Aston Villa 3-2-es legyőzésével megszerezte újabb bajnoki címét.

Miután a címvédő City kétgólos hátrányból fordított és nyert, a drukkerek az Etihad Stadion gyepszőnyegére özönlöttek, ahol bántalmazták a Villa kapusát, Robin Olsent. A házigazdák elnézést kértek, és vizsgálatot indítottak az eset miatt.

A rendőrség vádat is emelt két férfi ellen, mert pirotechnikai eszközt használtak és beszaladtak a pályára.

Kapcsolódó

Az FA pénteki indoklása szerint a Manchester City elismerte, hogy nem tudta megfelelően biztosítani a rendet.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!