Magyar foci

Dráma az NB I-ben: 95. percben, kapusa fejese után rabolt pontot a ZTE a Viditől

M4
M4

A Fehérvár labdarúgócsapata sokáig vezetett otthon a Zalaegerszeg ellen, de végül bukta hibátlan hazai mérlegét, 1-1-et játszottak a csapatok.

Michael Boris, a hazaiak edzője újított erre a mérkőzésre, négyvédős rendszerben küldte ugyanis pályára a csapatát és az első félidő alapján ez jól állt a Vidinek. Már a 12. percben nagy helyzetbe került ugyanis a Fehérvár, amikor Makarenko gyorsan elvégzett egy szabadrúgást, Nego a kapura tudta még pöckölni a labdát, de az a kapusról szögletre pattant. Szinte egyből jött az újabb gólszerzési lehetőség, de akkor Stopira az oldalhálóba fejelt.

Kapcsolódó
A Fradi után az Újpestet verte, élre ugrott a Kecskemét
A bajnok még visszaelőzhet a fordulóban, de így is kalaplengetés jár az újoncnak. A KTE kapusát a hajrában hordágyon kellett levinni a pályáról.

A 20. percben aztán a ZTE járt közel a vezetés megszerzéséhez, a védőkről lepattanó labdát azonban Ikoba ziccerben kapu mellé lőtte. Hangyának is kellett egy látványosat tisztáznia a saját tizenhatosán belül, míg a 42. percben Dárdai látványos ollózással próbálkozott, de Demjén védeni tudott.

Már letelt az első 45 perc, amikor még a szünet előtt előnybe került a Vidi: egy bedobás után a zalaegerszegi védők nem tudtak felszabadítani, a múlt héten a fogát elvesztő Hangya tálalt középre, Kodro pedig nem hibázott.

Kapcsolódó
A felcsúti focista kiütötte fehérvári ellenfele fogát
A Vidi játékosát le is kellett cserélni.

Ricardo Moniz nem aprózta el, a szünetben hármat is cserélt a ZTE edzője és szerkezetet is váltott a csapata. Sokkal aktívabb lett csapata, Ikoba azonban nem tudta érvényesíteni magasságbeli fölényét, majd amikor viszont helyzetbe került, akkor hol a kapus tisztázott előle, hol Stopira vetődött bele önfeláldozóan a lövésébe.

A második félidő kevesebb helyzetet hozott, mint az első, de azért így is voltak próbálkozások, a csereként beállt Zivzivadze a 73. percben cselezte el magát lövőhelyzetig, de túl nagy gólt akart lőni, a felső sarok mellé bombázott, a labda pedig a lelátó felső soraiban kötött ki. A 82. percben a hazai védelem hozott össze egy helyzetet ellenfelének, de Meschak pár lépésről az égbe lőtt.

A hazaiak teljesen behátráltak, a ZTE pedig megnyomta a végét, a 95. percben egy szabadrúgásnál még a kapus is előre ment. Demjén fejese után Kovácsnak kellett védenie, a kipattanót pedig Ikoba a hálóba passzolta. VAR-ral sokáig vizsgálták az esetet, végül megadták a gólt. (A találatokat itt lehet megnézni.)

A Fehérvárnak így oda a hibátlan hazai mérlege a bajnokságban és nem is tudta megelőzni riválisát: a Zalaegerszeg a hatodik, a Vidi egy pont hátrányban a hetedik.

NB I, 10. forduló

Fehérvár – ZTE 1-1 (1-0)

Olvasói sztorik