Magyar foci

A Fradi után az Újpestet verte, élre ugrott a Kecskemét

M4
M4

A Kecskemét az első helyre ugrott pénteken az NB I-ben, miután legyőzte idegenben az Újpestet 2-1-re. A vendégek kapusa, Varga Bence a hajrában összehozott, majd fejjel kivédett egy tizenegyest (az arcát találta el a labda) és a duplázást is hárította,

majd elterült a földön és hordágyon vitték le a pályáról.

Kapcsolódó
Dráma az NB I-ben: 95. percben, kapusa fejese után rabolt pontot a ZTE a Viditől
A Fehérvár labdarúgócsapata sokáig vezetett otthon a Zalaegerszeg ellen, de végül bukta hibátlan hazai mérlegét, 1-1-et játszottak a csapatok.

Mindez már az utolsó percekben történt, a folytatásban pedig Csongvai és Meszhi fejelt össze egy labdáért csatázva, utóbbit hosszan kellett ápolni – ő az összefejlés előtt állt be, csak segítséggel, de saját lábán sétált le az oldalvonalon túlra. Ekkorra már elhasználta az összes cseréjét a vendégcsapat, ezt gólra váltotta az Újpest, és még volt egy nagy lehetőség a pontszerzésre, de Antonov a lelátóra bombázta a labdát. A 106. percben fújták le a mérkőzést. Tóth Barna és Katona Bálint szerezték a gólokat vendégoldalon, Diaby talált be a hazaiaktól, de már a 104. percben.

A KTE hét vereség után első alkalommal nyert a Szusza Ferenc Stadionban története során, a mostani szezonban pedig az első sikerét aratta vendégként.

Ugyan a címvédő, és három meccsel kevesebbet játszó Ferencváros még visszaelőzheti a KTE-t vasárnap a Debrecen elleni bajnokin, az újonc így is minden elismerést megérdemel, eddigi tíz bajnokijából ugyanis csak egyet veszített el öt győzelem és négy döntetlen mellett. Az újpesti drukkerek a meccs végén a klub belga tulajdonosát szidták.

Nb I, 10. forduló

Újpest FC-Kecskeméti TE 1-2 (0-0)

gólszerzők: Diaby (104.), illetve Tóth B. (55.), Katona B. (80.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik