Niall Carson/PA Images via Getty Images
Nemzetközi foci sport

Másfél perc alatt visszajöttek kétgólos hátrányból, majd két piros lappal mégis megpecsételődött a sorsuk

Elképesztő fordukatok után esett ki Örményország a Nemzetek Ligája B divíziójából, miután 3-2-re kikapott Írországban.

Kapcsolódó
Hajrában kapott góllal estek el a Nemzetek Ligája négyes döntőjétől Cristiano Ronaldóék
Portugáliának elég lett volna egy döntetlen is a csoportgyőzelemhez, de a 88. percben megkapták a mérkőzés egyetlen gólját.

A bentmaradásért pályára lépő hazai csapat kényelmes 2-0-s előnyt dolgozott ki, amellyel sokáig biztonságban is volt az együttes. Csakhogy a 71. percben Artak Dasjan egy kapufáról visszapattanó lövést bebombázott az ír kapuba.

Nem kellett sokat várni a következőre sem, egy pocsékul keresztbe gurított passzt elcsent a 22 éves Eduard Spertsjan és sokak meglepetésére távolról is kapura lőtt. Talán Gavin Bazunu kapus is kicsit mellé nyúlt, de tény, hogy a labda utat talált a hálóba, így másfél perc leforgása alatt egalizált az örmény válogatott és már csak egy gólra volt szüksége a bentmaradás kiharcolásához, amivel az íreket ejtette volna ki.

Azonban újabb fordulat állt be a mérkőzésbe, a hajrában ugyanis a VAR segítségével tizenegyest ítélt a szlovén Rade Obranovic játékvezető. Ez kiverte a biztosítékot a vendégeknél, Hovhannes Hambardzumjan olyan hevesen reklamált, hogy pillanatok alatt kapott két sárga lapot, míg a kezezésért az első gólt szerző Dasjan is sárga lapot kapott, akinek viszont volt már egy korábbról. A megítélt büntetőt Robbie Brady értékesítette.

Örményország így aztán kiesett a B divízióból, a szurkolók pedig az UEFA-t, illetve Obranovic bírót szidták a lefújást követően.

Eredmények – Nemzetek Ligája, 6. forduló

A divízió:
2. csoport:
Portugália-Spanyolország 0-1 (0-0)
Svájc-Csehország 2-1 (2-1)

A végeredmény: 1. Spanyolország 11 pont, 2. Portugália 10, 3. Svájc 9, 4. (és kiesett) Csehország 4

B divízió:
1. csoport:
Ukrajna-Skócia 0-0
Írország-Örményország 3-2 (1-0)

A végeredmény: 1. (és feljutott) Skócia 13 pont, 2. Ukrajna 11, 3. Írország 7, 4. (és kiesett) Örményország 3

2. csoport:
Albánia-Izland 1-1 (1-0)
A végeredmény: 1. (és feljutott) Izrael 8 pont, 2. Izland 4, 3. Albánia 2
(Eredetileg ebben a csoportban szerepelt volna az ukrajnai háború miatt kizárt Oroszország.)

4. csoport:
Norvégia-Szerbia 0-2 (0-1)
Svédország-Szlovénia 1-1 (1-1)
A végeredmény: 1. (és feljutott) Szerbia 13 pont, 2. Norvégia 10, 3. Szlovénia 6, 4. (és kiesett) Svédország 4

C divízió:
2. csoport:
Görögország – Észak-Írország 3-1 (1-1)
Koszovó-Ciprus 5-1 (2-0)

A végeredmény: 1. (és feljutott) Görögország 15 pont, 2. Koszovó 9, 3. Észak-Írország 5 (7-10), 4. (és kiesett) Ciprus 5 (4-12)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!