David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images
Nemzetközi foci sport

Hajrában kapott góllal estek el a Nemzetek Ligája négyes döntőjétől Cristiano Ronaldóék

A spanyol válogatott 1-0-ra győzni tudott Portugáliában a Nemzetek Ligája A divíziójában, ezzel pedig megnyerték a 2. csoportot.

Csak győzelemmel juthatott négyes döntőbe Spanyolország, de az egész mérkőzésen nagyon úgy tűnt, hogy nem tudnak gólt lőni a csapatok. Végül a 88. percben mégis összejött a mindent eldöntő gól, a csereként bállt Nico Williams visszafejelt labdáját Alvaro Morata lőtte közvetlen közelről az üres kapuba.

A csoport másik mérkőzése valójában tét nélküli volt, mert Svájc nem végezhetett elsőként, Csehország pedig mindenképp kiesett. Ennek ellenére fordulatos találkozó jött össze, Remo Freuler vezető gólja után a középkezdésből leadott gyenge gurítást elcsente Breel Embolo és azonnal lőtt még egy gólt. A csehek szépíteni tudtak, majd térfélcsere után tizenegyest is kiharcoltak, azonban Yann Sommer kivédte Tomas Soucek gyenge büntetőjét. Az ötödik fordulóban Patrik Schick is kihagyott egy tizenegyest a csehektől. Ezután még Ruben Vargas lőtt egy gólt, amit les miatt nem adtak meg, így a végeredmény nem változott, Svájc 2-1-re nyert.

Kapcsolódó

Egy divízióval lejjebb két csoport mérkőzéseinek volt tétje, az elsőben nem esett gól, így aztán Skócia jutott föl a legjobbak közé, miközben az írek Örményország legyőzésével bent tudtak maradni. A negyedik csoport döntőjében Szerbia 2-0-ra legyőzte a Norvégiát, míg Szlovénia svédországi döntetlenjével elkerülte a kiesést. Ebből a négyesből Svédország végzett utolsóként.

Eredmények – Nemzetek Ligája, 6. forduló

A divízió:
2. csoport:
Portugália-Spanyolország 0-1 (0-0)
Svájc-Csehország 2-1 (2-1)

A végeredmény: 1. Spanyolország 11 pont, 2. Portugália 10, 3. Svájc 9, 4. (és kiesett) Csehország 4

B divízió:
1. csoport:
Ukrajna-Skócia 0-0
Írország-Örményország 3-2 (1-0)

A végeredmény: 1. (és feljutott) Skócia 13 pont, 2. Ukrajna 11, 3. Írország 7, 4. (és kiesett) Örményország 3

2. csoport:
Albánia-Izland 1-1 (1-0)
A végeredmény: 1. (és feljutott) Izrael 8 pont, 2. Izland 4, 3. Albánia 2
(Eredetileg ebben a csoportban szerepelt volna az ukrajnai háború miatt kizárt Oroszország.)

4. csoport:
Norvégia-Szerbia 0-2 (0-1)
Svédország-Szlovénia 1-1 (1-1)
A végeredmény: 1. (és feljutott) Szerbia 13 pont, 2. Norvégia 10, 3. Szlovénia 6, 4. (és kiesett) Svédország 4

C divízió:
2. csoport:
Görögország – Észak-Írország 3-1 (1-1)
Koszovó-Ciprus 5-1 (2-0)

A végeredmény: 1. (és feljutott) Görögország 15 pont, 2. Koszovó 9, 3. Észak-Írország 5 (7-10), 4. (és kiesett) Ciprus 5 (4-12)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!