Nemzetközi foci

Meztelenül zavarta ki barátnőjét a szállodából a ManUnited legendája

Lindsey Parnaby / AFP
Lindsey Parnaby / AFP

Hétfőn megkezdődött Ryan Giggs nagy érdeklődésre számot tartó bírósági tárgyalása: a Manchester United egykori játékosát és a walesi labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitányát családon belüli erőszakkal vádolták meg.

Kapcsolódó
Guardiola Haalandról: Egy hete mindenki kinevette, most meg Henryhoz hasonlítják. Le kéne nyugodni!
A norvég csatár az első játékosa Guardiolának, aki élvonalbeli debütálása alkalmával duplázni tudott.

A vád szerint a 48 éves szakember 2017. december 1. és 2020. november 2. közötti időszakban „ismétlődően vagy folyamatosan kényszerítő magatartást tanúsított, azaz erőszakot, megaláztatást, zaklatást, lealacsonyítást és visszaélést alkalmazott barátnőjével, Kate Greville-lel szemben, akivel az adott időszakban intim kapcsolatban élt, és akire ez a viselkedés komoly hatással volt”.

A vádirat szerint az őrizetbe vételét megelőzően is bántalmazta élettársát – akinek sérülését a helyszínen ellátták –, illetve annak lánytestvérét, Emma Greville-t.

Andrea Griffiths ügyész 2021. április 28-án, a manchesteri törvényszéken felolvasta az ellene felhozott vádak rövid összefoglalóját, amelyben kiemelte azt a brutalitást, hogy szándékosan lefejelte a barátnőjét, ráadásul mindezt ittas állapotban tette.

A hétfőn megkezdődött tárgyaláson a vádat képviselő Peter Wright azt mondta, Giggset a rajongói bálványozták, és a pályán nyújtott teljesítményét gyönyörűségesnek nevezték. Ugyanakkor ez az ember a zárt ajtók mögött megmutatta jellemének sokkal baljósabb oldalát.

A magánéletében viszont testileg és lelkileg is bántalmazott egy nőt, akiről azt vallotta, hogy szeret

– mondta.

Így fordulhatott elő, hogy egy alkalommal, miután összevesztek azon, hogy Giggs miért flörtöl más nőkkel,

megtámadta barátnőjét, és meztelenül kizavarta a Stafford London ötcsillagos szállodából.

A tárgyalás – amely várhatóan 10 napig tart – kedden folytatódik a manchesteri koronabíróságon.

Olvasói sztorik