Nemzetközi foci

Itt a vége: Ryan Giggs lemondott szövetségi kapitányi posztjáról

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP

Ryan Giggs, a walesi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya lemondott posztjáról. A PA hírügynökség információjával kapcsolatosan a walesi szövetség nem kívánt nyilatkozni.

A Manchester United korábbi futballistája 2018 januárjában vette át a walesi válogatott irányítását, de családon belüli erőszak gyanúja miatt bírósági eljárás folyik ellene, és ténylegesen 2020 novembere óta már nem ő vezeti az együttest.

A tavalyra halasztott Európa-bajnokságon Robert Page helyettesítette őt, akinek vezetésével Wales idén 64 év után jutott ki ismét a világbajnokságra.

A november 21-én kezdődő katari tornán a B csoportban szerepel Anglia, az Egyesült Államok, valamint Irán társaságában.

Kapcsolódó
Kikerült a keretből és a vébéről is lemondhat, mert orosz klubban játszik
A szövetségi kapitány közölte vele a döntést, hogy biztosan nem számol vele Katarban.

A 48 éves Giggst a többi között párkapcsolati erőszakkal, testi sértéssel, zaklatással és kényszerítéssel vádolják, amit a 2017. december 1. és 2020. november 2. közötti időszakban követett el a barátnőjével, Kate Greville-lel szemben. Giggst 2020. november 1-jén vették őrizetbe, amikor a vádirat szerint ismét bántalmazta élettársát – akinek sérülését a helyszínen ellátták –, illetve annak lánytestvérét, Emma Greville-t. Giggs tagadta a vádakat. Legközelebb augusztus 8-án, a manchesteri bíróságon folytatódik az ügye, írja az MTI.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik