Nemzetközi foci

Guardiola Haalandról: Egy hete mindenki kinevette, most meg Henryhoz hasonlítják. Le kéne nyugodni!

JUSTIN TALLIS / AFP
JUSTIN TALLIS / AFP

Erling Haaland első angol bajnokiján előbb tizenegyesből, majd akcióból talált be, és a Manchester City a 60 millió euróért szerződtetett norvég csatár góljaival verte a West Hamet.

Kapcsolódó
Két góllal rúgta rá az ajtót Haaland a Premier League-re
Elég jól sikerült a norvég csatár bemutatkozása az angol labdarúgó-bajnokságban.

A Manchester City edzőjének, a korábban a Barcelonát és a Bayern Münchent is irányító Pep Guardiolának ő az első olyan játékosa, aki élvonalbeli debütálása alkalmával duplázni tudott.

A meccs után Guardiola azt mondta, Haaladnak még össze kell szoknia a többiekkel, és akkor még kényelmesebben fogja majd érezni magát a pályán új csapatában. Amikor a riporter arról kérdezte Guardiolát, hogy Haalandot a második góljának kivitelezése miatt már Thierry Henryhoz vagy Cristiano Ronaldóhoz hasonlítják, a katalán edző elmosolyodott, de közben a fejét is fogta.

„Egy hete, amikor a Szuperkupa-döntőben kihagyta a helyzeteit, mindenki kinevette, és azt mondták róla, hogy bukás lesz, és nem lesz képes alkalmazkodni a Premier League-hez. Most, hogy két gólt szerzett, már Henryhoz hasonlítják.

Nyugodjanak le, és adjunk neki időt! 22 éves, és ez volt az első meccse a Premier League-ben. Mindenki tudja, milyen minőséget képvisel, és majd meglátjuk, hogy teljesít

– nyilatkozta Guardiola.

Akinek tetszett, hogy az első gólt eredményező tizenegyes előtt Haaland magabiztosan felkapta a labdát, hogy majd ő elvégzi a büntetőt, amit aztán értékesített is. A City a második fordulóban a Bournemouth ellen játszik, ez lesz Haaland bemutatkozása hazai pályán.

Olvasói sztorik