Nemzetközi foci

A vád szerint Ryan Giggs hátba rúgta és meztelenül utcára dobta barátnőjét

Christopher Furlong/Getty Images
Christopher Furlong/Getty Images

Ryan Giggset azzal vádolják, hogy egy alkalommal lefejelte akkori barátnőjét, letartóztatása napján pedig hátba rúgta és meztelenül utcára dobta barátnőjét.

A walesi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát november óta vádolják párkapcsolati erőszakkal, testi sértéssel, zaklatással és kényszerítéssel Kate Greville-lel szemben. Először november elsején vették őrizetbe, azóta több tárgyalása is volt a Manchester United korábbi labdarúgójának, utoljára május 26-án.

Giggs mindent tagad, ám a pénteki tárgyaláson újabb részletek derültek ki a novemberi letartóztatásáról. A Times beszámolója szerint Giggs mérgében lefejelte Kate Greville-t, valamint a testvérét, Emma Greville-t is bántalmazta. Pénteken újabb vádak merültek fel, többek között az is, hogy

Giggs hátba rúgta Kate Greville-t, valamint az utcára dobálta minden holmiját, majd a nőt is, aki még meztelen volt a hotelszobában.

Giggsre nagyon hosszú eljárás vár, ugyanis október nyolcadikán ismét kihallgatják, majd január 24-én ismét bíróság elé áll. Az ügy miatt Giggs már tavaly novemberben és idén márciusban sem ült le a walesi válogatott kispadjára, az Európa-bajnokságon is Robert Page helyettesítette őt.

Kapcsolódó
Giggs bukja az Eb-t bírósági ügye miatt
Vádat emeltek ellene az exbarátnője bántalmazása miatt.

Giggs 23 évet futballozott a Manchester Unitedben, amelynek színeiben 963 mérkőzésen lépett pályára, 13 bajnoki címet nyert és kétszer a Bajnokok Ligája-trófeát is elhódította az együttessel. A walesi válogatottban 1991 és 2007 között 64-szer szerepelt, majd 2018-ban nevezeték ki szövetségi kapitánynak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik