Christopher Furlong/Getty Images
Nemzetközi foci sport

A vád szerint Ryan Giggs hátba rúgta és meztelenül utcára dobta barátnőjét

Ryan Giggset azzal vádolják, hogy egy alkalommal lefejelte akkori barátnőjét, letartóztatása napján pedig hátba rúgta és meztelenül utcára dobta barátnőjét.

A walesi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát november óta vádolják párkapcsolati erőszakkal, testi sértéssel, zaklatással és kényszerítéssel Kate Greville-lel szemben. Először november elsején vették őrizetbe, azóta több tárgyalása is volt a Manchester United korábbi labdarúgójának, utoljára május 26-án.

Giggs mindent tagad, ám a pénteki tárgyaláson újabb részletek derültek ki a novemberi letartóztatásáról. A Times beszámolója szerint Giggs mérgében lefejelte Kate Greville-t, valamint a testvérét, Emma Greville-t is bántalmazta. Pénteken újabb vádak merültek fel, többek között az is, hogy

Giggs hátba rúgta Kate Greville-t, valamint az utcára dobálta minden holmiját, majd a nőt is, aki még meztelen volt a hotelszobában.

Giggsre nagyon hosszú eljárás vár, ugyanis október nyolcadikán ismét kihallgatják, majd január 24-én ismét bíróság elé áll. Az ügy miatt Giggs már tavaly novemberben és idén márciusban sem ült le a walesi válogatott kispadjára, az Európa-bajnokságon is Robert Page helyettesítette őt.

Kapcsolódó
Giggs bukja az Eb-t bírósági ügye miatt
Vádat emeltek ellene az exbarátnője bántalmazása miatt.

Giggs 23 évet futballozott a Manchester Unitedben, amelynek színeiben 963 mérkőzésen lépett pályára, 13 bajnoki címet nyert és kétszer a Bajnokok Ligája-trófeát is elhódította az együttessel. A walesi válogatottban 1991 és 2007 között 64-szer szerepelt, majd 2018-ban nevezeték ki szövetségi kapitánynak.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!