Paul ELLIS / AFP
Nemzetközi foci sport

Ryan Giggs tagadta bűnösségét a bántalmazási ügyben

Ryan Giggs, a Manchester United korábbi labdarúgója, a walesi válogatott szövetségi kapitánya a szerdai bírósági tárgyaláson tagadta, hogy bántalmazott volna két nőt, amiért a múlt héten vádat emeltek ellene, írta az MTI.

Kapcsolódó
Járt volna egy tizenegyes a Chelsea-nek a Real ellen?
Tuchel nem említette meg az esetet az elődöntő utáni nyilatkozatában.

A manchesteri törvényszéken megtartott, mindössze 13 perces tárgyaláson elhangzott, hogy a 47 éves edzőt a többi között párkapcsolati erőszakkal, testi sértéssel, zaklatással és kényszerítéssel vádolják, amit a 2017. december 1. és tavaly november 2. közötti időszakban követett el a barátnőjével, Kate Greville-lel szemben.

Giggst tavaly november 1-jén vették őrizetbe, amikor a vádirat szerint ismét bántalmazta élettársát – akinek sérülését a helyszínen ellátták –, illetve annak lánytestvérét, Emma Greville-t. Később óvadék ellenében szabadlábra helyezték azzal a feltétellel, hogy semmilyen módon nem veheti fel a kapcsolatot a két nővel.

A tárgyalás május 26-án folytatódik.

Az ügy miatt Giggs már tavaly novemberben és idén márciusban sem ült le a walesi válogatott kispadjára. A fejlemények miatt a walesi szövetség úgy döntött, az idén nyárra halasztott Európa-bajnokságon is Robert Page helyettesíti őt.

Giggs 23 évet futballozott a Manchester Unitedben, amelynek színeiben 963 mérkőzésen lépett pályára, 13 bajnoki címet nyert és kétszer a Bajnokok Ligája-trófeát is elhódította az együttessel. A walesi válogatottban 1991 és 2007 között 64-szer szerepelt, majd 2018-ban nevezeték ki szövetségi kapitánynak.

Wales a török, az olasz és a svájci csapattal találkozik az Eb csoportkörében.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!