Nemzetközi foci

A BL idei felfedezettjét vinné a Dortmund Haaland helyére

MAURICE VAN STEEN / ANP / AFP
MAURICE VAN STEEN / ANP / AFP

A Manchester Cityhez igazoló Erling Haaland 87 tétmeccsen 83 gólt szerzett a Borussia Dortmund színeiben, úgyhogy a távozása érzékeny veszteség a német klubnak. A Dortmund vezetése aktivizálta is magát, és a Salzburgtól 30 millió euróért sikerült megvenni a német válogatott Karim Adeyemit, de úgy tűnik, jön még márkás név a csatársorba.

Kapcsolódó
Már meg is találta Haaland utódját a Dortmund
Német válogatott támadót szerződtetett a Borussia.

A Bundesligában második helyen végző csapat kivetette a hálóját Sébastien Hallerra, aki az Ajaxban nagyon jó idényt produkált, a holland bajnokságban 31 meccsen 21 alkalommal volt eredményes, a BL-ben pedig 11 gólt jegyzett, ezzel a harmadik helyen zárt a góllövőlistán Karim Benzema (15) és Robert Lewandowski (13) mögött.

Nyolc BL-meccsen tizenegy gól és két assziszt, elég jól ment Hallernak:

A 27 éves elefántcsontparti válogatott támadóért a Dortmund elsőre 33 millió eurót ajánlott az Ajaxnak, de az amszterdamiak ennél többet szeretnének kapni. Az átigazolási hírekre szakosodott Fabrizio Romano azt írja, Hallerral már megegyezett a Borussia, és a héten le is zárja az üzletet az Ajaxszal.

Haller számára nem lesz ismeretlen terep a Bundesliga, mivel 2017 és 2019 között a Frankfurt színeiben szerepelt a német bajnokságban.

Kapcsolódó
Klubrekordért vették, kitoltak vele egy kínos bénázással, erre most berúgta az ajtót egy BL-mesternégyessel
Csak két játékos tudott első BL-meccsén négy gólt szerezni: a háromszoros aranylabdás Marco van Basten, valamint Sébastien Haller. Utóbbi az Ajax 27 éves csatára, akit pár hete még kifütyültek a csapat drukkerei a Szuperkupa-döntőn, most viszont ajnározzák.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik