Nemzetközi foci

Megvan a Bayern kiszemeltje Lewandowski pótlására

Anke Waelischmiller / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP
Anke Waelischmiller / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP

Robert Lewandowski egyelőre még nem hosszabbította meg jövő nyáron lejáró szerződését a Bayern Münchennél, a német klubnál pedig készülnek arra is, ha esetleg értékesíteniük kell majd a hírek szerint a Barcelona által csábított lengyel csatárt.

A Goal értesülései a kiszemelt az a Sébastien Haller, aki ontja a gólokat az Ajaxban.

Kapcsolódó
Klubrekordért vették, kitoltak vele egy kínos bénázással, erre most berúgta az ajtót egy BL-mesternégyessel
Csak két játékos tudott első BL-meccsén négy gólt szerezni: a háromszoros aranylabdás Marco van Basten, valamint Sébastien Haller. Utóbbi az Ajax 27 éves csatára, akit pár hete még kifütyültek a csapat drukkerei a Szuperkupa-döntőn, most viszont ajnározzák.

A 27 éves elefántcsontparti játékos 2021 januárjában, egy, a West Ham Unitednél nem túl jól sikerült időszakot követően igazolt az amszterdamiakhoz, ahol viszont megállíthatatlan, 62 mérkőzésen 46 gólja és 16 gólpassza volt eddig. A Bajnokok Ligája csoportkörében a tavasszal négyszer talált be a Sporting ellen, sorozatban hét meccsen volt eredményes – nem rajta múlt, hogy a nyolcaddöntőben elvérzett az Ajax a Benfica ellen.

A Goal azt is írja, hogy az Ajax épp egy Bayern-játékost, a jelenleg az Anderlechtnél kölcsönben lévő Joshua Zirkzee-t szeretné megszerezni, így nem kizárt, hogy a fiatal holland támadó köré épített csomaggal tudná Hallert megszerezni a München. Utóbbi piaci értékét egyébként 30 millió euróra tartja a Transfermarkt. Az Ajax 22,5 milliót fizetett érte.

Olvasói sztorik