Nemzetközi foci

Már meg is találta Haaland utódját a Dortmund

Miután az angol labdarúgó-bajnokságban címvédő Manchester City bejelentette, hogy elvi megállapodásra jutott a Borussia Dortmunddal Erling Haaland átigazolásáról, a német klub úgy tűnik, meg is találta a norvég támadó utódját.

Kapcsolódó
A Manchester City fontos bejelentést tett Erling Haaland kapcsán
Egyetlen lépés van hátra az átigazoláshoz.

A Salzburg hivatalosan is bejelentette, hogy gólerős támadója, Karim Adeyemi megfelelt az orvosi vizsgálaton, és öt évre, 2027-ig aláírt a német Bundesliga második helyén álló klubhoz.

A 20 éves, U21-es Európa-bajnok, háromszoros német válogatott futballista 2018 nyarán csatlakozott a Salzburghoz. Eleinte az FC Lieferingnél lépett pályára, ahol 35 meccsen szerzett 15 gólja és 12 gólpassza után már az anyaklubnál számoltak vele.

Adeyemi eddig 92 alkalommal lépett pályára a salzburgiaknál, ezeken 33 gólt szerzett és 23 gólpasszt adott. Jelenleg 19 találattal vezeti az osztrák Bundesliga góllövőlistáját, de a Bajnokok Ligájában is betalált négyszer.

Nem könnyű megtalálnom a megfelelő szavakat. Rendkívül hálás vagyok a Salzburgnak és mindenkinek, aki megosztotta velem az elmúlt négy évet. Annyi mindent tanultam ezalatt, hogy valahogy még mindig nehéz elhinnem

– mondta Adeyemi.

A Kurier úgy tudja, Dortmund 38 millió eurót fizethetett érte, ami új osztrák rekordot jelentene.

Tavaly nyáron Patson Daka a Salzburgtól az angol Premier League-ben szereplő Leicester Cityhez szerződött 30 millió euróért. A második legdrágább átigazolás Naby Keita volt, aki 2016-ban 29,7 millióért került Lipcsébe.

Olvasói sztorik