Nemzetközi foci

A kispadra mégsem igazolhatta le Haalandot a Real Madrid

Beate Oma Dahle / NTB / AFP
Beate Oma Dahle / NTB / AFP
Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke azt mondta az El Chiringuito TV-nek adott interjújában, hogy elismeri Erling Haaland fantasztikus teljesítményét, de megvolt az oka annak, hogy nem tett meg mindent a norvég játékos megszerzéséért. De beszélt Kylian Mbappéról is.

„A Mbappéval kötendő esetleges megállapodás nem okozott volna gondot Haaland esetében. De nekünk van egy Karim Benzemánk, és azt mégsem hagyhattuk, hogy Haaland a kispadon üljön. Ő egy hihetetlen és fantasztikus játékos, de Benzema a világ legjobb középcsatára” – mondta Pérez.

Kapcsolódó
Del Piero: Nehéz dolga lesz az olasz csapatnak, ha jó eredményt akar elérni Budapesten
A magyar válogatott már az Eb-n is jó benyomást tett rá, a Juventus még mindig a szíve csücske, annak ellenére, hogy érezhetően tüskét hagyott benne, hogy nem imádott klubjából vonulhatott vissza, remek fizikumának a titka pedig a pozitív szemlélet, az egészséges táplálkozás és az edzés. Budapesten járt Alessandro Del Piero.

Hosszú ideig úgy tűnt, a 23 éves Mbappé a spanyol sztárklubnál köt ki, végül mégis úgy döntött, 2025-ig meghosszabbítja szerződését a Paris Saint-Germainnel.

„Nem lehetett könnyű Mbappénak, amikor telefonhívást kapott Franciaország elnökétől, aki azt mondta neki, ne hagyja el a klubot” – nyilatkozta Pérez, hozzátéve, a katari klubtulajdonos is mélyen a zsebébe nyúlt, hogy ráerősítsen a maradásra.

Kylian ezért meggondolta magát. Nem ismerem a számokat a szerződésében, szerintem a politikai nyomás jobban befolyásolta. Amikor pánikba esel, akkor pedig azt az utat választod, amelyen hamar elmúlik ez az érzés.

A Real Madrid elnöke ettől még nem érzi úgy, hogy Mbappé becsapta volna.

„Nem árult el, ő az egész világ felé közvetítette azon vágyát, hogy a Real Madridban játsszon, és elmondta, gyerekkori álma volt, hogy hozzánk jöjjön.”

Szerinte van arra esély, hogy a támadó egyszer még a csapat mezét magára öltse, hiszen Madridban nyitva áll az ajtó, de azt a Real feltételeik szerint kellene átlépni.

Három év alatt sok minden változhat, de én nem ezt a Mbappét keresem. Még mindig tisztelem őt, de nem lehet nagyobb és fontosabb, mint maga a klub – és ez sohasem fog megváltozni. Azokat a játékosokat, akik ezt megértik, mindig szívesen látjuk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik