Nemzetközi foci

Már Puskás Ferencet is beérte az elnyűhetetlen indiai csatárzseni

Mohammed Dabbous / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Mohammed Dabbous / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Fantasztikus mérföldkőhöz érkezett Sunil Chhetri, az indiai labdarúgó válogatott veterán csatára, miután betalált a Hong Kong elleni Ázsia Kupa-selejtezőben.

Kapcsolódó
A cserekapus rendhagyó táncával zavarta meg az ellenfél tizenegyesrúgóit a vb-pótselejtezőn
Az ausztrál kapitány még a saját csapatát is meglepte a kései cserével, de bejött neki. Ausztrália sorozatban ötödik világbajnokságán vesz majd részt.

A 37 éves támadó igazi helyi legenda, de ennek a státusznak megfelelően ontja a gólokat. A keddi találkozó első félidejének utolsó percében remekül vett le egy szabadrúgást, majd higgadtan a hálóba gurított.

Ez volt pályafutása 84. gólja a válogatottban, amivel beérte Puskás Ferencet az örökrangsorban.

Chhetri nevével itthon nem nagyon lehetett találkozni az elmúlt évtizedekben, mivel pályafutása javát a hazájában töltötte, csupán a Benfica tartalékcsapatában és a Sporting Kansas Cityben fordult meg légiósként. A 24.hu-nak azonban már 2020-ban mesélt róla Vadócz Krisztián.

A legtöbbszörös indiai válogatott. Olyan csatár, hogy bármelyik magyar csapat gondolkodás nélkül befogadná. Jobbal, ballal remekül rúg. Hongkongban olyan brazilok játszanak, akiket nem tudnánk ide hívni

mondta róla a magyar futballista.

Az indiai legendának egyébként ez volt a 129. mérkőzése, ennyi kellett neki a 84 gólhoz, ami egészen elképesztő statisztika. Hong Kongot egyébként 4-0-ra verte India.

Olvasói sztorik