Magyar foci bajnokok ligája

A Ferencváros számára az utazás és az ellenfél is kihívás lesz a BL-selejtezőn

Máthé Zoltán/MTI
Máthé Zoltán/MTI

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) keddi sorsolás után eldőlt, hogy a kazah bajnok Tobol Kosztanaj lesz a Ferencváros labdarúgócsapatának ellenfele a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában.

Kapcsolódó
Eldőlt, melyik csapat ellen kezdi a BL-selejtezőt a Fradi
A magyar bajnok idegenben kezdi meg a párharcot. Ha továbbjut, akkor is kiemeltként várhatja majd a következő riválist.

Természetesen a Fraditól rögtön érkeztek reakciók, Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző rögtön jelezte, hasonló erősségű csapatok közül kaptak egyet, ahol a távolság gond lehet.

„Amellett, hogy feltérképezzük az ellenfelet, a kiutunkat is alaposan meg kell szervezni az idegenbeli első mérkőzésre. Problémát okozhat ugyanis a többidőzónás eltolódás, s a hosszú utazás”

– idézi az orosz szakembert a klub honlapja.

Hajnal Tamás sportigazgató szintén kiemelte a távolságot, mint megoldandó problémát, ugyanakkor a Tobol játékerejére is kitért.

Egy olyan bajnokcsapatról beszélünk, amely az ország két nagy együttesét, az Asztanát és a Kajrat Almatit is meg tudta előzni, ez mutatja az erejüket. Fontos megemlíteni, hogy  a kazah bajnokság jelenleg is zajlik. Mire elérkezik a mi mérkőzésünk, addig a kazahok három fordulót is le fognak még játszani, vagyis a Tobol játékosai ritmusban lesznek, míg nekünk ez lesz az első tétmérkőzésünk

idézi a sportigazgatót a Ferencváros.

Csercseszov kiemelt ugyanakkor, hogy még ororsz szövetségi kapitányként járt többször a kazahoknál, így tudja mire számíthat. A felkészülés továbbra is főleg az erőnlétről szól, ugyanakkor a taktikai elemekben már a Tobol elleni meccs kerül előtérbe.

„Alig várom, hogy újra európai kupameccsen szerepeljünk. A célunk természetesen a Bajnokok Ligája, de egy újabb főtáblás szereplésnek is örülnénk, viszont most a Tobol-meccs a legfontosabb. Senki sem fogja a továbbjutást ajándékba adni”

– foglalta össze az FTC vezetőedzője a lényeget.

A párharcok első mérkőzését július 5-én vagy 6-án, a visszavágókat egy héttel később játsszák. A Ferencváros idegenben kezd.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik