Nemzetközi foci

Balhé Franciaországban, az öltözőbe kergették a kieső csapat játékosait

JEAN-PHILIPPE KSIAZEK / AFP
JEAN-PHILIPPE KSIAZEK / AFP

Kaotikus véget ért a Saint-Étienne szezonja: a csapat a francia osztályozó első meccsén, majd a visszavágón is 1-1-et játszott az Auxerre-rel, majd vasárnap este végül tizenegyesekkel kikapott, így kiesik a másodosztályba.

Ezután a drukkerek görögtűzzel a kezükben pályára szaladtak, majd többen is az öltözőbe menekülő játékosok után hajították azt.

A Saint-Étienne-t a szezonban már több alkalommal is zárt kapuval büntették, de több hasonló incidens volt a francia labdarúgóidényben. Ráadásul botrányos felvezetése volt a Bajnokok Ligája párizsi döntőjének is, amelynek kezdése bő fél órát csúszott, miközben többen is stadinon kívül rekedtek érvényes jeggyel, míg mások meg beszöktek a lelátóra.

Kapcsolódó
A francia lapok a párizsi BL-döntő rendezését szapulják
Van olyan lap, amelyik egyenesen megkérdőjelezte, hogy az ország képes-e két év múlva olimpiát rendezni, ha az egy estés eseménybe is beletörött a bicskájuk.

A tízszeres francia bajnok klub 2004-ben szerepelt legutóbb a másodosztályban. A mostani történések miatt alighanem üres lelátók előtt kezdődik majd a Ligue 2 a Saint-Étienne számára.

Olvasói sztorik