Nemzetközi foci

A francia lapok a párizsi BL-döntő rendezését szapulják

Szombat este a Bajnokok Ligája 2021/22-es fináléjában a Real Madrid annak ellenére felülmúlta a Liverpoolt (Liverpool-Real Madrid 0-1), hogy Jürgen Klopp együttese 24 kapuralövéssel próbálkozott, amelyből 9 kaput talált, míg Carlo Ancelotti csapata csak 4/2-es mutatót produkált e téren.

Kapcsolódó
Képtelen BL-döntőt bukni, ismét Európa legjobbja a Real Madrid
Hiába támadott többet a Liverpool, nem bírt a spanyol védelemmel.

Egyedülálló módon a mérkőzés bő fél óra késéssel indult. A játékosok bemelegítettek, a lelátó szépen lassan kezdett megtelni, amikor az UEFA jelezte, negyedórával elhalasztja a kezdést. Akkor még a közlekedési káoszra hivatkoztak, de amikor újabb negyedórás csúszással már 21.30-ra került a tervezett kezdési időpont, előkerültek a stadion környékéről olyan videók, amelyek azt mutatták, biztonsági okok is közrejátszottak mindebben.

A jegy nélküli és/vagy türelmetlen szurkolók ugyanis elkezdtek egyre többen bemászni a kerítésen, és ezt a helyzetet orvosolni kellett – főleg annak tükrében, hogy 37 éve majdnem napra pontosan a brüsszeli Heysel-stadionban emberéleteket követelt a rendbontás.Míg a spanyol sajtó érthető módon örömünnepet tartott, és nem sokat foglalkozott a meccset megelőző példátlan közjátékkal, a The Sun a „Szurkolói káosz a Stade de France-nál. Könnygáz a békés drukkerek ellen” – címmel közölt cikket.

Az igazán kemény kritikát a hazai, a francia sajtó szolgáltatta. A sportnapilap, a L’Equipe

A halhatatlan Real 14-edszer Európa trónján. A francia szervezők nagyot hibáztak, a jegy nélküli szurkolók által okozott tömegpánik miatt alig lehetett bejutni a stadionba, a rendkívüli biztonsági intézkedések hatástalannak bizonyultak. Ha a liverpooli rajongók nem ilyen türelmesek, drámai helyzet állt volna elő

– mondatokkal foglalta össze a szombat este történéseit.

A Le Parisien még keményebb volt, mert egyenesen megkérdőjelezte, hogy az ország képes-e két év múlva olimpiát rendezni, ha az egy estés eseménybe is beletörött a bicskájuk.

Tömegpánik és utcai harcok: kaotikus este a Stade de France-ban. Egy évvel a rögbi-vb és két évvel az olimpia előtt sok kérdést felvetnek az események.

A Le Figaro „szégyenteljes estéről ír, továbbá úgy fogalmaz

Párizsban, a szervezők nem nőttek fel az esemény színvonalához. Az incidens katasztrofális képet festett a kontinensen Franciaországról, amely képtelen volt egy ilyen léptékű sportrendezvényt lebonyolítani.

A Bajnokok Ligája döntő, és a góllövőlista élcsoportja

Bajnokok Ligája, döntő
Liverpool (angol) – Real Madrid (spanyol) 0-1 (0-0)
Párizs, Stade de France
Játékvezető: Clément Turpin (francia)
Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson – Fabinho, J. Henderson (Keita, 77.), Thiago Alcantara (Firmino, 77.) – Szalah, Mané, Luis Díaz (Jota, 65.)
Real Madrid: Courtois – Carvajal, Éder Militao, Alaba, F. Mendy – Kroos, Casemiro, Modric (Ceballos, 90.) – F. Valverde (Camavinga, 86.) , Benzema, Vinícius Júnior (Rodrygo, 90+3.)
gól: Vinícius Júnior (59.)

 

15 gólos: Benzema (Real Madrid)
13 gólos: Lewandowski (Bayern München)
11 gólos: Haller (Ajax Amsterdam)
8 gólos: Salah (Liverpool)
7 gólos: Mahrez (Manchester City), Nkunku (RB Leipzig)
6 gólos: Arnaut Danjuma (Villarreal), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Mbappé (Paris SG), Nunez (Benfica), Sané (Bayern München)
5 gólos: Mané (Liverpool), Messi (Paris SG), Roberto Firmino (Liverpool), Rodrygo (Real Madrid)

Olvasói sztorik