Nemzetközi foci bajnokok ligája

„Ez volt az utolsó meccsem a Realban” – búcsúzik a Madrid történetének legsikeresebb játékosa

ALEXEY FILIPPOV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP
ALEXEY FILIPPOV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Bár nem lépett pályára a Liverpool elleni 1-0-ra megnyert párizsi Bajnokok Ligája-döntőn, Marcelo csapatkapitányi karszalaggal a karján emelhette magasba a trófeát a lefújás után.

Ez volt a brazil bekk 25. trófeája a klub színeiben, ezzel ő a Real történelmének legsikeresebb játékosa.

Marcelo hatszor volt spanyol bajnok a Real Madriddal, a BL-t és a spanyol Szuperkupát ötször-ötször, a klubvilágbajnokságot négyszer, az európai Szuperkupát háromszor, a Király Kupát pedig kétszer nyerte meg a csapattal. Az idei BL-döntő után bejelentette, utoljára láthattuk a madridiak fehér mezében.

Elképesztő érzelmi hullám, mert ez volt az utolsó meccsem a Real Madridban. De boldog vagyok. Nem érzek szomorúságot, sokkal inkább örömöt, hálás vagyok a szurkolóknak, lenyűgöző estéim voltak a Bernabéu Stadionban

idézi a Marca Marcelót.

Kapcsolódó
real madrid
A madridiak BL-döntő utáni öltözői buliját nézni különleges élmény
Felemelő, ahogy ennyi sikert követően is önfeledten együtt ünnepelnek jóval harminc feletti játékosok, edzők, stábtagok.

A 34 éves brazil bekk a labdarúgással még nem hagy fel, de a leendő klubját egyelőre nem nevezte meg. Az 58-szoros brazil válogatott játékos 2007-ben igazolt a Real Madridhoz, amely mindössze a második klubja, korábban a Fluminensét erősítette.

545 mérkőzésen 38 gólja és 103 gólpassza volt a Realban.

Olvasói sztorik