Nemzetközi foci

„Az olasz futball undorító” – Cassano szerint tanulni kell, különben lemaradnak

Ozan KOSE / AFP
Ozan KOSE / AFP

Kőkemény kritikát fogalmazott meg az olasz labdarúgásról Antonio Cassano, aki 18 éves profi pályafutása során olyan csapatokban futballozott, mint az AS Roma, a Real Madrid, a Milan vagy az Inter.

Kapcsolódó
Vizsgálja az UEFA a Bodö-Roma meccset követő verekedést
A norvég edző Kjetil Knutsen szerint a rómaiak kapusedzője megtámadta őt.

A 39-szeres válogatott csatár azt mondta, el kell felejteni Fabio Capello és Massimiliano Allegri futballját – de hasonló a véleménye az Atlético Madridnál dolgozó Diego Simeonéről is.

„Az olasz futball undorító, és ilyenkor Allegri vagy Capello futballjáról beszélek. Manapság már csak az Atalantát és Roberto Mancini edzői filozófiáját értékelem.

A futball megy tovább, és ha nem tanulsz, túlságosan lemaradsz. Velünk ez történt klub- és válogatott szinten is

jelentette ki.

Kiemelte, hogy a 2021-22-es szezonban a Bajnokok Ligájában egyetlen olasz csapat sem maradt állva, az Európa Ligában az Atalanta, a Konferencia Ligában az AS Roma áll még, de utóbbi is 2-1-re kikapott csütörtökön a norvég Bodö/Glimt vendégeként.

A válogatott ugyan tavaly megnyerte az Európa-bajnokságot, de 2018 után lemaradt az idei vébéről is. A friss kudarc ellenére Roberto Mancini szövetségi kapitány úgy döntött, hogy nem mond le, így neki kellene újjáépítenie csapatát a következő Eb-re.

Cassano azonban nem is őt hibáztatja, úgy fogalmazott, a Mancini-korszakot leszámítva csak kinevette magát Olaszország.

Olvasói sztorik