Nemzetközi foci

Bonucci: Egy elbukott meccs, és oda a vébénk, mások meg négy-öt vereséggel kijutottak

Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Olaszország nem lesz ott a katari világbajnokságon, miután az Észak-Macedónia elleni vb-pótselejtezőn a korábban Itáliában is légióskodó Alekszandar Trajkovszki a 90+2. percben megszerezte azt a gólt, amivel a kiscsapat vívhat meg Portugáliával a vb-részvételért.

Kapcsolódó
A festészet Botticelli, a muzsika Donizetti, a futball-vb Itália nélkül
Az, hogy a labdarúgó-világbajnokságon 18-szor szereplő Olaszország együttese nem lehet ott az idei, katari tornán, és elvesztette nagyhatalomjellegét, az egyetemes futball fájdalmas vesztesége. Hegyi Iván „nekrológja”.

Az olaszok Eb-győztes védője, Leonardo Bonucci a kiesés után érzett csalódottságában abszurdnak nevezte a kvalifikációs rendszert.

Egy elbukott meccs, és oda a vébénk. Vannak olyan csapatok, amelyen négy vagy öt alkalommal is kikaptak, és kijutottak a vébére, mi meg egyszer veszítettünk, mégis otthon maradunk. Ez tiszta őrület

– nyilatkozta a Juventus védője.

Kapcsolódó
Olasz futball: újrakezdés újra?
A négyszeres győztes Olaszország egymás után második alkalommal maradt le a futball-világbajnokságról, miután elbukta az Észak-Macedónia elleni pótselejtezőt. Kiss Tibor Noé szurkolói reakciója.

Ami tény, az olaszok veretlenül, négy győzelemmel és négy döntetlennel zártak a csoportjukban, de a két ponttal többet gyűjtő Svájc mögött csak a második helyet szerezték meg, ezért kényszerültek pótselejtezőre.

Viszont emiatt csak magukat okolhatják, mert az Eb utáni öt meccsükből négy is döntetlennel végződött, ebből kettőt Svájc ellen játszottak, a másik kettőt viszont Bulgária és Észak-Írország ellen, és ezek a pontvesztések nagyon fájóak lehettek, ahogy az Bonucci szavaiból is érződik.

Olvasói sztorik