Nemzetközi foci

Csalódott a vb-selejtezős blama miatt, de folytatná a munkát az olasz kapitány

Alberto PIZZOLI / AFP
Alberto PIZZOLI / AFP

A világbajnoki pótselejtezős, kínos kudarc ellenére szeretne a posztján maradni Roberto Mancini, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az 57 éves edző hétfőn azt mondta, még fiatal, és az Európa-bajnoki diadal után vb-t is akar nyerni a nemzeti csapattal.

A hatalmas csalódás ellenére annak örülök, hogy az elmúlt négy évben elvégzett munkánkat elismerik. Az Eb-győzelem nem az egyetlen jó dolog volt, amit elértünk

mondta hétfői sajtótájékoztatóján Mancini, aki most is tartja azt a korábbi kijelentését, hogy ez a csapat világbajnoki címre is esélyes.

Kapcsolódó
Gulácsi megsérült, Orbán visszatérhet a válogatottba
A Nemzetek Ligája-rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzésen Észak-Írország lesz az ellenfél.

A világbajnoki szereplésre azonban még várni kell, miután Olaszország a múlt héten, hazai környezetben alulmaradt Észak-Macedóniával szemben, így kedden a rivális küzdhet meg Portugáliával a részvételért (az olaszok ugyanekkor a másik vesztessel, Törökországgal játszanak barátságos találkozót). Az olaszok egymás után másodszor maradnak le a vb-ről.

Mancini szerződése a 2026-os kanadai, észak-amerikai, mexikói közös rendezésű világbajnokságig szól. A múlt heti vereség után többen, így a szövetség elnöke, Gabriele Gravina is arra kérték, hogy maradjon.

Olvasói sztorik