Magyar foci

Nikolics szerint jelenleg nincs helye a válogatottban

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

„ Ha valaki másfél hónappal ezelőtt azt mondja, Gyirmóton a kiesés ellen fogunk harcolni, azt gondoltuk volna, megőrült. De belesodródtunk egy olyan negatív spirálba, amilyet el sem tudtunk képzelni” – mondta Nikolics Nemanja, a Fehérvár válogatott csatára az M4Sportnak adott interjújában.

Kapcsolódó
Nikolics klubrekordot felállítva vetett véget a Fehérvár mélyrepülésének
Hét vereség után jött a győzelem a kiesés ellen küzdő Gyirmót otthonában.

A fehérváriak dobogós esélyekkel vágtak neki a szezonnak, azonban a csapat január és március között sorozatban hét bajnokin kapott ki, és csak a gyirmóti 2-0-s sikerrel sikerült megállítani a lejtmenetet.

A két gólt Nikolics szerezte, aki ezzel 113 bajnoki találatnál tart és megelőzve a legendás, UEFA-kupadöntős csapat támadóját, Szabó Józsefet immár egyedül vezeti a klub élvonalbeli góllövőlistáját.

A támadó elmondta, helyezésről már nem is szeretne beszélni, annyira ingadozó a csapat formája, szerinte nincsenek abban a helyzetben, hogy ígérgessenek, hitegessenek.

Jelenleg az egyetlen cél, hogy a hátralevő nyolc meccsen mindent beleadjunk és tisztességesen fejezzük be a szezont.

Beszélt arról, hogy idősebb Dárdai Pál fontos láncszem a karrierjében, ő volt az edzője Barcson.

„Igazi úriember volt, aki mindenben segített és akkor is támogatott, ha nem úgy ment a játék, ahogy kellett volna. Ha azonban valakit meg kéne neveznem, talán Joan Carrillót mondanám. A legnagyobb hatással ő volt rám. Fiatalabb koromban még a jó meccseim után is bármikor tudott öt-hat hibát mondani, amitől abban a pillanatban ideges voltam, de ma már nagyon hálás vagyok érte. A kritikái rengeteget fejlesztettek nemcsak a játékomon, de a mentalitásomon is.”
Mindig is a munkában hitt és azt vallja, egy profi játékosnak nem elég a pályán kapott terhelés, sokkal többet kell foglalkoznia magával.

De azt sem titkolja, azért jött vissza Magyarországra, hogy a Fehérvárnál fejezze be a pályafutását.

„De ha az élet úgy hozza, hogy nem hosszabbítunk, biztos nem vonulok vissza.”

A válogatottsággal kapcsolatosan viszont úgy vélte, jelenleg azért sincs miről beszélni.

Nem vagyok kezdő a klubomban, ilyen játékosnak pedig nincs helye a nemzeti tizenegyben.

Marco Rossi tudja, bármelyik pillanatban számíthatna rám, de ennek a magyar válogatottnak már nem Nikolics Nemanjára van szüksége. Nem azért, mert nem érzem magamban az erőt, hanem azért, mert eljön a fiatalok ideje és Marco Rossi a jövőt építi.”

Olvasói sztorik