Magyar foci

Nikolics klubrekordot felállítva vetett véget a Fehérvár mélyrepülésének

December óta először kapott helyet a Fehérvár FC kezdő tizenegyében Nikolics Nemanja, aki két gólt szerezve nem csupán győzelemre vezetett csapatát, de új klubrekordot is felállított.

Kapcsolódó
Káosz és krízis: a Hertha mindent megtesz, hogy kiejtse magát a Bundesligából
A Hertha a topligában nagyon rég nem edzősködő Felix Magathot szerződtette megmentőnek, de ha nem sikerül a menekülés, akkor a patinás berlini klub mély szakadékba zuhanhat.

A fehérváriak sorozatban hét vereséggel a hátuk mögött utaztak a Gyirmót FC otthonába, és már a második percben megszerezték a vezetést: Kodro bal oldali beadását követően Nikolics tíz méterről, kapásból szép gólt lőtt (0-1).

A válogatott csatár ezzel a 112. bajnoki találatát szerezte meg, ezzel megelőzte a legendás UEFA-kupadöntős csapat támadóját, Szabó Józsefet

és immár egyedül vezeti a klub élvonalbeli góllövőlistáját.

De Nikolics ennyivel nem érte be, a 30. percben Rustól kapott egy gyönyörű indítást, egyedül kilépett, majd jó ütemben átemelte a labdát a kifutó kapus felett (0-2).

NB I, 25. forduló

Gyirmót FC Győr – MOL Fehérvár FC 0-2 (0-2)
Gyirmót, 1870 néző
v: Karakó
Gyirmót: Rusák – Major (Szegi, a szünetben), Ene, Hajdú, Zeke – Radics – Hasani (Van Kessel, 77.), Klimovic (Ventúra, 77.), Nagy P. (Cvetanoski, a szünetben), Medgyes Z. – Simon
Fehérvár: Kovács D. – Rus (Bese, 43.), Stopira, Sabanov – Nego, Dárdai (Lednev, 86.), Fiola, Makarenko, Hangya – Nikolics (Bamgboye, 86.), Kodro (Szendrei, 74.)
gól: Nikolics (2., 30.)
sárga lap: Bese (71.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik